BANENS BESTE: Lee Eul-Young når høyest i duell med Bosnias Branimir Bajic. Foto: AFP

BANENS BESTE: Lee Eul-Young når høyest i duell med Bosnias Branimir Bajic. Foto: AFP

Sør-Korea viser VM-form

Norges neste landslagsmotstander, Sør-Korea, viste VM-form og slo Bosnia 2-0.

Jørgen Meberg Gilbrant
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

Sør-Korea avsluttet VM-oppladningen på hjemmebane med 2-0-seier over Bosnia i går. Nå er laget på vei til Europa, der blant annet Norge venter på Ullevaal torsdag.

- Vi kontrollerte kampen i 75 minutter og beholdt selvtilliten selv om det sto 0-0 lenge. Jeg er utrolig godt fornøyd, sa Sør-Koreas trener Dick Advocaat ifølge Reuters på en pressekonferanse etter kampen.

Det sto 0-0 til pause, men etter 50 minutter førte Seol Ki-Hyeon hjemmelaget opp i ledelsen med en nikk fra kort hold. Helt på tampen fastsatte Cho Jae-Jin sluttresultatet til 2-0 med et flott skudd fra kanten av 16-meteren.

Proffene med

Sør-Korea hadde med Europa-proffene og trener Advocaat trakk spesielt fram Trabzonspors Lee Eul-Young som banens bestemann. Også Manchester Uniteds Park Ji-Sung var på banen.

Sør-Korea sjokkerte fotballverdenen med å nå semifinalen i sist VM-sluttspill. De forbedreder seg nå til sitt sjette strake VM-sluttspill, til tross for at de var ujevne i kvalifiseringen der de tapte to og spilte tre uavgjorte av totalt tolv kamper.

Sør-Korea møter Frankrik, Sveits og Togo i gruppespillet i sommerens VM-sluttspill. Førstekamp går mot sistnevnte lag 13. juni.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder