SLU PLAN: Ole Gunnar Solskjær la en plan for å stoppe Rosenborgs beste spiller. Foto: Ole Martin Wold NTB scanpix

Solskjær til VG: – Vi hadde en plan for å stoppe Rosenborgs beste spiller

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg 2-1 Molde). Molde-manager Ole Gunnar Solskjær la en plan for å stoppe Rosenborgs beste spiller - men han snakker ikke om Nicklas Bendtner.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Pål André Helland er Rosenborgs viktigste angrepsvåpen. Og der gjorde Ruben Gabrielsen en god jobb. Han tar ut det som jeg mener er Rosenborgs beste spiller, sier Molde-manageren til VG.

Moldes egen superstjerne, Björn Bergmann Sigurdarson, startet - overraskende nok - på benken.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det var en enkel avgjørelse. Björn er ikke fysisk klar til å tåle tre kamper på én uke ennå.

Les også: Prøvde å kjøpe kjøpe RBK-helten Jevtovic allerede i fjor

Etter seieren over Kristiansund hevdet Ole Gunnar Solskjær at Björn Bergmann Sigurdarson er Eliteseriens beste spiller. Manageren har ikke endret mening etter dagens kamp.

– Jeg bytter fortsatt aldri Sigurdarson mot noen spiller i Eliteserien. Du ser hva han gjør med laget; i andre omgang er vi gode. Han er vårt «focal point», selv om touchen og avslutningene ikke satt helt i dag.

Sjokkåpning

Da islendingen entret matta ved pause, ledet hjemmelaget 2-1, etter tidlige scoringer av Milan Jevtovic og Fredrik Midtsjø.

Dermed ble det aldri en virkelig superduell mellom Nicklas Bendtner og Björn Bergmann Sigurdarson. Eliteseriens to beste spillere ble i stedet satt i skyggen av en serber.

Først bredsidet Milan Jevtovic ballen i mål etter sju minutter. Så stod han bak forspillet som Fredrik Midtsjø kriget over linja. Rosenborg så ut til å ha avgjort toppkampen nesten før den var i gang.

Da fikk Molde uventet hjelp. Av spilleren Ole Gunnar Solskjær ikke vil ha.


Headingen fra Stian Gregersen gikk via stanga og i låret til Nicklas Bendtner, og i mål. Bendtners tredje scoring på tre kamper var neppe av den typen han ønsket seg.

– De scorer et «skide» godt mål, sier Bendtner til VG.

Nære utligning

Sigurdarson-effekten var med på å løfte bortelaget høyere i banen, og Molde var bare centimetre unna utligning da Fredrik Brustad headet ballen i kryssfestet og ut.

– Jeg er fornøyd med spillet hans etter at han kom inn. Vi er bedre enn dem i andre omgang, sier Solskjær om islendingen.

VG LIVE: Slik var kampen minutt for minutt

Solskjær gikk ut i en defensiv formasjon for å stoppe Rosenborgs vingspill.

– Vi startet i 4-5-1 for å demme opp for dem på sidene. Men så slipper vi inn to tidlige mål, og da går vi over til en mer offensiv 4-4-2.

Da tiden var i ferd med å ebbe ut, og Molde febrilsk jaktet scoring, var fokuset ikke lenger på formasjoner og tall, men elleve mann i angrep.

– På slutten var det ikke system i det hele tatt, da var det om å gjøre å slå ballen raskest mulig fremover.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder