I ettermiddag sparkes Eliteserien i gang med Kristiansund-Molde: Qaka er 100 prosent sikker på at han kommer til å bli best

KRISTIANSUND (VG) Kamer Qaka (21) er skråsikker på at han kommer til å bli årets spiller i Eliteserien. Og landslaget? Han burde allerede vært der.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Listen ligger ganske høyt, ja. Men det er nå han, da. Men det er rart å si det, det er ikke noe Jantelov – og han kan innfri. Det er det verste. Han gjør ting på trening jeg aldri har sett av en norsk fotballspiller, beskriver Ole Olsen.

Han er Kristiansund-trener Christian Michelsens assistent, og var i sin tid trener for både Ole Gunnar Solskjær og Michelsen i Clausenengen. Solskjær har gitt Olsen svært mye av æren for sin egen suksess som spiller.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Hva ser du hos Qaka?

– Han har tekniske ferdigheter som du bare ser internasjonalt. Om vi får han i vater, så får vi en toppspiller. Og en som er moden for større oppgaver.

Husker du? Dommerfeil frarøver Qaka mulig rekord-debut

– Store ord

Det er liksom ikke måte på hvor selvsikker Kristiansunds 21-åring fremstår. Han vet at han kommer til å bli den beste. Det er han ikke 99 prosent sikker på, men hundre prosent.

TROR PÅ SEG SELV: Kamer Qaka etter fredagens trening i Kristiansund. Foto: Sindre Øgar

Og landslaget?

– Når de ikke velger meg, så vet jeg ikke hva de holder på med.

I lørdagens naboduell mot Molde, i det som Kristiansunds eliteseriedebut, lover han «noen få smakebiter».

– Er han snart moden for landslaget?

– Hvis han kan spille sammen med fysisk spiller, så tror jeg det kan være en løsning. Vi får vente å se. Det er greit å ha store ord før vi starter, sier Olsen, som advarer Molde ved å si at Qaka vokser mot store lag.

Saken fortsetter under videoen.

– Du har vært trener for både Solskjær og Michelsen. Hva kjennetegner dem?

– De er veldig like i måten å jobbe på. Perfeksjonister. De ville bli gode, og de trente for å bli gode. En treners drøm, begge to. Når du sa noe til dem, så sorterte de det ut, og brukte det som var brukbart.

– Men du var hjernen bak begge to?

– Nei, jeg er ikke hjernen bak dem. Den fremgangen har det skapt selv ved hjelp av egentrening. Vi har vært her og korrigert dem, og fått dem til å oppføre seg som folk. Det synes jeg er viktig. Det har de gjort, og det er grunnen til karriene de har hatt.

Les også: Vil til Vålerenga - føler seg lurt av Glimt

– Hvordan vil kristiansunderen Solskjær bli mottatt her?

– Han er en kjernekar, så han vil få en skikkelig mottagelse, selv om han trener Molde. Vi spiller fotball, så lar vi fogderistrid og sykehusstrid ligge.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2511863931841
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder