NY MIDTBANEMANN: Ronny Deila (t.v) poserer sammen med sin nye midtbanespiller Abdisalam Ibrahim. Foto: Vålerenga

Viking gir bort Ibrahim til Vålerenga

Bare timer før overgangsvinduet stenger forsterket Vålerenga laget ytterligere: Viking gir bort Abdisalam Ibrahim (25) gratis for å kutte lønnsutgifter.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Fredag kveld bekreftet Vålerenga at den tidligere Manchester City-spilleren har skrevet under en toårsavtale med klubben.

– Abdi er en spiller jeg kjenner godt som har masse erfaring, god fysikk og er teknisk meget sterk. Han har egenskaper vi mistet i Sander Berge og kan bekle alle posisjoner på midten. I tillegg er han en lokal gutt, sier VIF-trener Ronny Deila til klubbens hjemmeside.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Ibrahim, som også spilte under trener Ronny Deila i Strømsgodset, sier dette om hvorfor han valgte Vålerenga:

– Det Vålerenga har på gang nå virker veldig spennende. Ronny Deila er trener, det kommer en ny stadion og selvfølgelig Klanen, sier Abdi.

Senere fredag kveld ble også Daniel Berntsen klar for Vålerenga. Den offensive midtbanspilleren kommer fra Djurgården, og har skrevet en avtale med Oslo-klubben som strekker seg ut 2020.

- Jeg ble veldig imponert over Vålerenga da vi møtte dem med Djurgården i vinter, så det å få lov til å være med på dette ser jeg frem til. Det blir veldig kult, sier Berntsen selv til Vålerenga nettside.

Les også: «Abdi» (19) ble byttet inn mot Liverpool

VIF vil ikke kommentere overgangen

Vålerenga-direktør Erik Espeseth ønsket fredag ettermiddag ikke å kommentere opplysningene. Han opplyste at han var opptatt i et møte. Og det var kanskje ikke så rart at han hadde nok å gjøre: For fredag ettermiddag meldte svenske Expressen at Djurgårdens Daniel Berntsen (tidligere Bodø/Glimt og Rosenborg) også er på vei til Vålerenga.

Det skjer bare dager etter at Muhamed Keita ble klar for Oslo-klubben. Ronny Deila går dermed inn i årets Eliteserie-sesong med mange nye fjes og en spennende spillerstall.

Les også: Keita ut mot RBK-stjerne: – Helland er en tulling

Viking må spare penger

Økonomisk hardt pressede Viking var tidligere i vinter nær ved å inngå en avtale med tyske Greuther Fürth om en overgang for Ibrahim, men den ble aldri realistert.

– Økonomien vår er trang, så vi har gitt Ibrahim muligheten til å gå gratis til VIF, sier Bård Wiggen, leder for fotball og utvikling i Viking til VG.

Etter det VG forstår slipper Stavanger-klubben å betale ut en større lojalitetsbonus ved å slippe den tidligere U21-landslagsspilleren nå.

Viking har allerede hentet inn den tidligere Hødd-spilleren Robin Shroot, som kan være en erstatter for Ibrahim.

– Han har vært her tidligere og gjort et godt inntrykk. Vi trenger rutine i troppen vår, og du kan være trygg på at han kommer helt gratis fra Hødd, sier Wiggen til VG.

Les også: – Viking må selge for 10-20 millioner

Vålerenga har, som VG meldte tidligere i dag, forsøkt å kjøpe Bodø/Glimts Mathias Normann, men nordlendingene har avvist budet som skal ha vært på mellom fem og seks millioner kroner totalt sett.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder