Nytt Ødegaard-show i Drammen – U21-gutta slo Irland

FOTBALL

DRAMMEN (VG) (Norge-Irland 2-1) Martin Ødegaard (18) gjorde som på løkka. Brukte én ekstra berøring for å runde keeper – før han putta ballen i tom kasse.

Publisert: Oppdatert: 14.11.17 21:44

– Jeg får en fin pasning av Henrik (Bjørdal), og jeg vurderer å ta den med høyre, men ombestemmer meg. Jeg får touchet over på venstre og setter den. Det er et bra mål, beskriver Martin Ødegaard overfor VG.

Selv tidligere landslagssjef Egil Olsen lot seg imponere.

– De aller fleste ville ha skutt på første berøring, og da ville den antagelig blitt blokkert, kommenterte Drillo på TV 2 Sportskanalen.

Les også: Forbannet Jarstein droppet pressen

November-kalde Marienlyst Stadion ble nok en gang Martin Ødegaards lekestue. På elegant, og lekende lett vis, styrte han Norge offensivt med smarte og sjanseskapende pasninger – i tillegg til den iskalde avslutningen etter 20 minutter.

– Jeg trives veldig godt her og trives veldig godt i denne gruppa. Vi kjenner hverandre godt og det gjør det enklere, sier Ødegaard om hvorfor han «alltid» leverer på kunstgresset i hjembyen.

Norges U21-menn var bedre enn Irland, som toppet EM-kvalikgruppa før kveldens kamper, gjennom hele oppgjøret i Drammen. Det låste seg riktignok litt i annen omgang, men på overtid dukket Iver Fossum opp og sørget for 2-1-seier til Norge.

Les fyldig kampreferat her

– Jeg synes han har tatt steg også defensivt i forhold til det han var, kommenterte Drillo om Ødegaard senere i oppgjøret.


Scoringen var Ødegaards tredje på seks kvalikkamper, og kom etter at Kristoffer Ajer satte i gang angrepet, Morten Thorsby spilte videre til Henrik Bjørdal – som kom seg til linja og la til Ødegaard foran mål.

Men i likhet med resten av laget var ikke 18-åringen like god etter hvilen.

Irlands utligning var minst like imponerende, men kom etter en enkeltmannsprestasjon. Jack Mulraney parkerte Ulrik Yttergård Jenssen på brutalt vis før han rappet til i lengste hjørne.

Les også: Lagerbäck etter nytt tap: Altfor dårlig

Ødegaard hadde mer på lager. Et strøkent gjennomspill til Morten Thorsby ble perfekt tatt imot av Heerenveen-kameraten, men avslutningen var for dårlig.

Punktum ble satt av en annen drammenser: Iver Fossum.

EM-håper lever.

Tyskland slo Israel 5-2 og topper dermed Norges kvalikgruppe med 12 poeng. Irland er nummer to med ti poeng, mens Norge står med åtte poeng.

– Nåløyet for å kvalifisere et lag til U21-EM er veldig trangt. Vi har både på og utenfor banen hatt litt uheldige omstendigheter i starten. Nå har vi fått et par gode seire. Vi tok et ganske sterkt poeng borte i Irland og vi har også poeng mot Israel. Så det lever. Jeg er ikke noen prosentanalytiker så jeg skal ikke si noe om hvor stor sjansen er, sier U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud til VG.

Martin Ødegaard tror heller ikke at håper om EM for Norge er borte.

– Jeg har absolutt håp om det. Vi skal gjøre det vi kan også får vi håpe på litt flyt med andre resultater. Da er det fullt mulig.