Norge tapte for USA for sjette gang på rad

SANDEFJORD (VG) (Norge-USA 0-1) For sjette gang av seks mulige gikk Norge av banen etter å ha tapt for USA.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Sist Norge vant en landskamp mot amerikanerne var tilbake i 2008. Målforskjellen på de seks kampene: 10-2.

I kveld vant de norske jentene sjansestatistikken, men tapte likevel det som var den nest siste testen før sommerens EM i Nederland.

Norge var gode de første 45 minuttene, hadde ballen mye, men klarte ikke å skape de store sjansene foran keeper Alyssa Naeher i USA-målet. Vi telte to sjanser til Norge før hvilen.

Utnyttet dårlig markering

USA, de regjerende verdensmesterne og nummer to på verdensrankingen bak Tyskland, kom til Sandefjord etter å ha slått Sverige 1-0 tidligere i uken.

På Komplett Arena kom amerikanerne bedre med i 2. omgang, og etter at timen var spilt var Christen Press plutselig alene innenfor 16-meteren.

Fra skrått hold satte hun ballen mellom beina på keeper Ingrid Hjelmseth, og plutselig var USA i føringen, og det på deres første store sjanse. Scoringen var nok enkelvil mange hevde, uten at Hjelmseth kan lastes. Markeringen var imidlertid fraværende.

Hansen nærmest

Norge jaget en utligning, men ble alt for upresise når sjansen bød seg, enten på corner eller kontringer. Nærmest var Caroline Graham Hansen som traff tverrliggeren på det som var ment som et innlegg nesten fra cornerflagget. Da var det spilt 70 minutter.

En måned før EM har landslagssjef Martin Sjögren en del å jobbe med både i angrep og forsvar. Det gjøres for enkle feil i forsvaret og så må sjansene utnyttes bedre.

I kveld var Elise Thorsnes Norges beste. Venstrebacken, som på klubblaget er spiss, var veldig god i nesten en time. Så var det tomt for krefter etter mange sugende løp.

Og fortsatt er det gøy å se når Caroline Graham Hansen setter fart med ballen i beina. Men i kveld fungerte ikke samarbeidet mellom «Caro» og Ada Stolsmo Hegerberg spesielt godt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder