SERIEGULL: Fjorårets sesong ble en stor suksess for Strømsgodset. Her er trener Ronny Deila sammen med spillerne på gullfeiring i Drammen. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG

Strømsgodset-treneren ønsket av toppklubber

Drammens Tidende: Har fått tilbud fra Malmö

Ønsket som Solskjær-erstatter i Molde

Strømsgodset kan miste Ronny Deila (38). Suksesstreneren skal være ønsket av både Molde og Malmö.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Etter det VG erfarer kom Ronny Deilas navn tidlig opp som et førstevalg for Molde da spekulasjonene rundt Ole Gunnar Solskjærs fremtid kom i desember.

Deila har vunnet seriegull, seriesølv og cupgull med Strømsgodset siden han fikk hovedansvaret for laget for seks år siden.

I Molde er også Tor Ole Skullerud en høyaktuell kandidat til den ledige trenerjobben. Hvem som skal fylle skoene til Solskjær, som forlot Molde til fordel for Cardiff, blir trolig avklart innen kort tid.

Molde fikk milliongave

Samme dag som Solskjær ble presentert som ny manager i Premier League-klubben, ble det klart at Molde får 125 millioner kroner av Bjørn Rune Gjelsten og Kjell Inge Røkke til videre satsing.

Det kan potensielt gi klubben kraftige muskler i jakten på en trener.

Malmö leter etter Norling-erstatter

Men Molde kan få kamp om signaturen til Deila. Drammens Tidende skriver lørdag at ligagullvinneren Malmö i Sverige trolig vil ta kontakt med Strømsgodset i løpet av helgen med tanke på å hente Deila.

Han skal etter det VG erfarer ha vært i kikkerten til Malmö i flere uker og deres førstevalg som ny trener.

De svenske avisene Sydsvenskan og Expressen skriver at styret i klubben skal ha gått inn for Deila under et styremøte fredag.

Klubben har et tomrom å fylle etter at Richard Norling forlot Malmö for å ta over som trener i Brann.

Har fått tilbud

Lørdag ettermiddag skriver Drammens Tidende at Deila skal ha mottatt et tilbud fra de svenske seriemesterne, og at Malmö håper å komme til enighet med Godset-sjefen i løpet av helgen.

Han har to år igjen av kontrakten med drammenserne, noe som betyr at Malmö må ut med en kompensasjon til Strømsgodset om de skulle bli enige med Deila.

- Jeg har ferie nå, og kommenterer dette mandag, sa Deila da dt.no oppsøkte ham på døren hjemme i Lier lørdag ettermiddag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder