TIL TJENESTE: Adam Johnson sto frem da Sunderland trengte det som mest og avgjorde hatkampen mot Newcastle med sin sene scoring. Foto:Laurence Griffiths,Getty Images

Johnson avgjorde ellevilt hatoppgjør

Vokste opp som Newcastle-gutt - ble vraket av klubben som 12-åring

Matchvinneren: – De må hate meg her

(Newcastle - Sunderland 0-1) Som guttunge ble Adam Johnson (27) veid og funnet for lett i Newcastle. Søndag senket han gamleklubben på overtid.

Steinar André Danielsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I et fyrverkeri av en fotballkamp på St. James' Park i Newcastle presset vertene på for et vinnermål mot erkerival Sunderland.

Sekunder før full tid fikk også Moussa Sissoko drømmetreff fra 25 meter, men gjestenes keeper Costel Pantilimon vartet opp med en fantastisk redning da han fistet ballen ut av krysset og til corner.

– Den ballen er på vei mot krysset. Det er en utrolig redning, sa ekspert og tidligere Premier League-keeper Erik Thorstvedt i TV 2s studio.

VG LIVE:Newcastle - Sunderland 0-1

Corneren ble starten på et fantastisk Sunderland-kontring - regissert og til slutt omsatt til mål av Adam Jonhson. 27-åringen banket ballen i mål og sendte lagkameratene, trenerbenken og bortefansen til himmels.

– Vi har vunnet tre år på rad nå, så de må hate meg her. Tre seirer, tre kamper uten baklengsmål. Det er en personlig favoritt for meg å komme hit på grunn av atmosfæren, sier Johnson til BBC etter kampen.

– Jeg bommet på en sjanse tidligere i kampen, og ville blitt knust om jeg misset igjen. Dette er en massiv seier for oss, legger matchvinneren til.

Ble vraket av Newcastle

Før kampen var det rettet stort fokus mot Newcastles Jack Colback - som kontroversielt valgte å forlate Sunderland i sommer til fordel for erkerivalen.

Det var imidlertid Newcastle som skulle få smake det av sine egne. Adam Johnson tilbrakte flere av sine barndomsår i klubben, men ble vraket som 12-åring. Etter opphold i Middlesbrough og Manchester City gikk kantspilleren til Sunderland i 2012.

Siden har 27-åringen hjemsøkt gamleklubben. Dagens matchvinner-scoring var Johnsons tredje mål på de siste fire ligakampene mot Newcastle.

– Det er alltid best å vinne borte mot Newcastle. Å vinne foran øynene på fansen deres gjør følelsen bare enda bedre, sa Johnson til Daily Mail for tre dager siden.

Fantastisk keeperspill

På det tidspunktet hadde Newcaslte presset voldsomt på for et vinnermpål.

I tillegg til at Sissoko ble nektet scoring rett forut Newcasltes baklengsmål, hadde Ayoze Pérez Gutierez også et skudd som så ut til å finne nettmaskene.

Dessverre for vertene var Pantilimon også da på plass med en glitrende redning. Den tidligere Manchester City-keeperen spilte med det en avgjørende rolle i at gjestene til slutt stakk av med alle poengene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

AVGJØRELSEN: Her ser Adam Johnson ballen finne veien inn i nettet bak Newcastle-keeper Jak Alnwick. Jack Colback og Moussa Sissoko kan lite gjøre. Foto:Scott Heppell,Ap

Enorme sjanser

Samtidig er det ingen tvil om at Sunderland fortjente hvert fall det ene av de tre poengene de fikk med seg fra Tyne-Wear-derbyet. Gustavo Poyets menn skapte seks store sjanser, mot Newcastles ene.

Nærmest scoring i førsteomgangen kom gjestenes Connor Wickham, som på utrolig vis presterte å sette ballen utenfor stolpen fra en halvmeter etter et godt slått frispark etter 22 minutter.

Bare tre minutter senere var angrepskollega Steven Fletcher nær ved å sende bortefansen til himmels.

Sebastian Larsson slo en fantastisk pasning i bakrommet, hvor Fletcher kastet seg frem og avsluttet på volley fra ti-elleve meter. Uheldigvis for Sunderland smalt ballen i tverrliggeren og ut.

Åtte minutter etter sidebyttet fikk Jordi Gómez sjansen til å rette opp lagkameratenes misser, men heller ikke spanjolen lyktes foran mål. Avslutningen fra knappe ti meter skled av foten og endte utenfor.

Viktig seier

Knappe kvarteret før full tid fikk Adam Johsnon sjansen fra kort hold, men skuddet fra ti meter gikk utenfor.

Så rettet 27-åringen opp feilen da han avgjorde kampen på overtid. Minutter senere kunne Sebastian Larsson doblet ledelsen, men svensken bommet på mål fra kort hold.

De mange missene hadde til slutt ingenting å si for Sunderland, som tok sin fjerde strake ligaseier over naborivalen.

Seieren betyr samtidig at Sunderland er oppe på en 14.-plass med 19 poeng, og at det nå skiller fire poeng ned til nedrykksplass.

Newcastle står med 23 poeng.

SÅ GLAD: Sunderland-manager Gustavo Poyet og hans hjelpere kunne slippe jubelen løs da Adam Johsnon avgjorde mot Newcastle. Foto:Ian Macnicol,Afp

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder