STREK I REGNINGEN: Ifølge Strømsgodsets lege er det ikke uvanlig for fotballspillere å få betennelse i tåen. Det var det Martin Ødegaard fikk natt til i går. Her er han avbildet på Godset-trening for noen dager siden. Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB scanpix

Ødegaard til sykehus i går: Nå går han på krykker

Smerter i stortåen gjorde at Martin Ødegaard (16) havnet på sykehus onsdag. Nå hopper stortalentet rundt på krykker.

  • Lillian Holden
  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Martin må bruke krykker noen dager nå for å avlaste tåen. Han skal ta det rolig en uke, så vurderer vi på nytt da, sier Strømsgodsets lege, Erik Dag Knudsen, til VG.

Onsdag formiddag kom Ødegaard til Knudsen og fortalte at han hadde fått smerter i tåen. De hadde oppstått i løpet av natten, og etter en rask sjekk bestemte legen seg for å sende ham ned på Drammen sykehus.

Der var diagnosen betennelse i negleroten på den ene stortåen. Kirurgene foretok et lite inngrep, og snittet opp der hvor smertene satt. Noen timer senere ble Ødegaard sendt hjem igjen, med krykker for å avlaste beinet.

16-åringens pappa, Hans Erik Ødegaard, skriver følgende i en SMS til VG torsdag kveld:

- Det er ikke noe å kommentere. Det er en vond tå, og det går over.

- Kom brått

Ødegaard var følgelig ikke på Godset-trening i dag, og beskjeden til pressen var at 16-åringen var syk. Det satte fart i spekulasjonene om noe var på gang med tanke på en mulig overgang, men midtbanespilleren er altså midlertidig satt på sidelinjen.

- Dette kom veldig brått for Martin, han fikk smertene over natten. Vi tok det med en gang, sier Knudsen.

Legen forteller at en slik type betennelse ikke er uvanlig for fotballspillere, som får mye press på beina og trenger godt tilpasset fottøy.

- Han kommer til å ha smerter noen dager nå, men er nok i gang igjen om en uke, sier Knudsen.

Nær overgang

Ødegaard har den siste drøye måneden besøkt flere av Europas største klubber, og virker nå å være nær en overgang til Real Madrid. I går meldte den spanske storavisen Marca at 16-åringen ville signere i løpet av de neste par dagene.

Avisen skrev at kontraktslengden er ventet å være seks år. Trener Carlo Ancelotti og superstjernen Cristiano Ronaldo har kommet med gode skussmål til unggutten.

At Real virker å ligge et hestehode foran i den europeiske kampen om Ødegaard hindrer imidlertid ikke andre klubber i å fremdeles holde fingrene krysset. Blant annet skal både Bayern München, Liverpool, Ajax og Arsenal fremdeles håpe på 16-åringens signatur.

For noen dager siden var imidlertid midtbanejuvelen tilbake på Godset-trening. Hva han hadde å si om fremtiden da VG møtte ham der, kan du se på VGTV.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder