Mer «vilje, ork og relasjoner» i dagens Vålerenga, ifølge Kjetil Rekdal

VIF fikk fullt utbytte av nykommerne

ULLEVAAL STADION (VG) (Vålerenga - Sandnes Ulf 3-0) De har ikke fått ny hovedsponsor på draktene, men Vålerenga har i hvert fall fått mye ut av nykommerne på laget sitt - så langt.

  • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over seks år gammel

Mot Sandnes Ulf scoret tre av dem, først Vidar Örn Kjartansson før pause, deretter innbytter-nykommer Rasmus Lindkvist på pasning fra en annen innbytter-nykommer, Herman Stengel, før ex-Odd-back Niklas Gunnarsson smelte inn 3-0.

- Vilje. Ork. Og relasjoner. Mer bevegelige, men kanskje mindre talent, forklarer Kjetil Rekdal VG om grunnen til at de nye i Vålerenga har lykkes veldig bra i år. Det har ikke alltid vært tilfellet med kjøpene i den klubben...

Og i fjor kladdet det fælt for Rekdals menn. Det kan det fortsatt komme til å gjøre, men sju poeng på fire kamper og seier i begge hjemmekampene har i hvert fall gjort mye med spillere, ledere og supporternes tro på at noe kan være på gang.

- Vi har funnet oss godt til rette, vi nye, sier Vidar Örn Kjartansson, som har fire mål på de fire første kampene. Han angrer ikke et sekund på at han vraket mange andre lag og valgte Vålerenga.

- Nydelig klubb å være i, sier Kjartansson.

Vålerengas to siste scoringer, etter Kjartanssons, kom med to minutters mellomrom rundt timen, og sørget for at Vålerenga fikk bra kontroll på motstander og poeng den siste halvtimen.

- Vi ble slitne. Og vi slapp dem litt til mot slutten, men vi holdt nullen, oppsummerer Rekda. På midten dominerte en femte nykommer, Sivert Heltne Nilsen, som var banens bestemann på Ullevaal. Som duo med kaptein Christian Grindheim, fungerer Heltne Nilsen bedre og bedre. Han gjør det enkelt, han er smart og han er tøff. Akkurat det Vålerenga trenger på midtbanen sin.

- Vi ble tatt veldig godt imot her. De rutinerte spillerne har hjulpet oss veldig, sier Heltne Nilsen - som stortrives i sin nye klubb.

Men Sandnes Ulf yppet seg lenge, og i sjanseprotokollen sto det 4-4 ved pause. Og ved en anledning gjorde VIF-keeper Michael Langer en stor prestasjon da han reddet et skudd som så ut som det skulle gå i mål. Men Vålerenga fikk det viktige ledermålet, på overtid, da Grindheim fant Kjartansson - som brukte yttersiden for å få ballen i mål.

Kjappe scoringer

Etter pause var Vålerenga effektive, scoret to mål på tre sjanser, og begge var av det vakre slaget, etter kjapp og god angrepsfotball, som for en gangs skyld fikk publikum litt opp av setene på Ullevaal. Lindkvist hadde ikke vært lenge på banen da han vakkert satte inn 2-0, mens Gunnarsson gjorde det samme fra motsatt side to minutter senere.

Så for en gangs skyld hadde ikke Kjetil Rekdal mye å klage på etter kampen, selv om forsvarsspillet fortsatt må skjerpes: Å slippe til seks målsjanser mot Sandnes Ulf er ikke bra. Men denne gangen gikk det altså bra likevel.

Mer om

  1. Vålerenga Fotball
  2. Sandnes Ulf

Flere artikler

  1. Viking lar seg ikke lenger lure

  2. Kjartansson med kurs mot 30 mål

  3. VGs fotballkommentator mener: Hent inn Grindheim, Høgmo

  4. Vålerengas Sivert Heltne Nilsen om Daniel Braatens debut: - Han er som et kraftverk

  5. Vålerenga takker bursdagsmannen Lindkvist for tre poeng mot MIF

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder