AVSLAPPET: VG møtte Ronny Johnsen på Hilton-hotellet midt i Manchester sentrum. Han liker seg fortsatt veldig godt i denne byen. Foto:Knut Espen Svegaarden/VG,

United-ambassadøren
Ronny Johnsen fikk drømmejobben

MANCHESTER (VG) Manchester United glemmer ikke sine gamle helter. Nå er Ronny Johnsen (46) hyret inn som ambassadør for klubben som står han nærmest.

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg liker denne jobben, sier Ronny Johnsen der vi sitter i foajeen på Hilton i Manchester. Johnsen har gjort en jobb for TV 2 både i forkant og under ligapremieren mot Tottenham på Old Trafford, og så ble det noen dager med jobbing for Manchester United.

– En sponsor har et arrangement på Old Trafford. Så det ble noen ekstra dager i Manchester denne gangen, sier Ronny Johnsen.

Han har alltid holdt kontakt med Manchester United, klubben han spilte for mellom 1996 og 2002. Men de siste tre årene er det blitt mer enn noen besøk, da er blitt mer og mer jobb.

LES OGSÅ: United-drømmestart etter historisk selvmål

Johnsen og de andre heltene

– Jeg, og flere andre, blir spurt om vi kan stille opp på ting. Det blir noen turer til Østen, der er Manchester United veldig store. I det siste er det blitt mye Kina, der hadde jeg aldri vært før, sier Ronny Johnsen – en av de udødelige på United-laget som vant The Treble i 1999.

SVÆRT SUKSESSRIK: Ronny Johnsen vant blant annet The Treble med United. Foto:Erik Hannemann,VG

Andre, gamle United-helter som Bryan Robson, Gary Pallister, Dennis Irwin, Mikael Silvestre og Quinton Fortune er noen av de Johnsen har reist med.

– Det handler om å tilfredsstille samarbeidspartnere, fans og media. Alle ønsker jo at dagens spillere kommer, men det er ikke mulig med det programmet de har, forteller Johnsen ivrig.

LES OGSÅ: De villeste Premier League-startene

Veldedighetskamper

Ellers spiller han veldedighetskamper. Johnsen forteller at charity blir mer og mer viktig for Manchester United. Også her ønsker mange at A-lagsspillerne skal stille. Men igjen: Det blir umulig.

– Så får vi gamle heller spille noen showkamper, det er bare gøy, sier Ronny Johnsen. Sist spilte de mot Bayern München, og fikk inn millioner til trengende barn.

På Old Trafford har de et rom som kalles «Warwick suiten», der pleier tidligere spillere å samle seg under kamper – noe Johnsen setter veldig stor pris på.

– Både ambassadør-rollen og møtene under kampene er en fin måte å holde kontakt med klubben på, sier Ronny Johnsen – som også jobber noe for media i Norge når han har tid.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder