Bare uavgjort for Viking etter dommertabbe: – Jeg ble forbannet

STAVANGER (Viking – Odd 1-1) Nærmere 13.000 på tribunene og total dominans av banespillet til tross, Viking maktet ikke gi
tre poeng tilbake til supporterne.

Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Riktignok scoret Kjell Jonevrets gutter to ganger, men assistentdommer Magnus Lundbergs offisdevinking snøt siddisene for scoring da Veton Berisha var på pletten på en retur før pause. Den avgjørelsen var direkte svak.

VG LIVE:Vi fulgte kampen minutt for minutt!

– Jeg var rimelig sikker på at jeg var på rett side, og ble forbannet da jeg så situasjonen på storskjermen, sier Veton Berisha til VG.

Han sendte av gårde noen meldinger til både Lundberg og hoveddommer Svein-Erik Edvartsen.

Forsto at noe var galt

Edvartsen hadde ikke sett situasjonen da han forlot arenaen i går kveld, men forsto på Viking-spillerne at noe var galt.

OPPGITT: Veton Berisha. Foto:Carina Johansen,NTB scanpix

– Assistenten sier at Berisha er offside, og han står bedre plassert enn meg. Derfor blåste jeg, sier Edvartsen til VG.

Han registrerte publikums misnøye.

– Men det bryr jeg meg ikke om, sier han.

Selv uten tellende scoring på den situasjonen, hadde Viking nok av muligheter til å sikre alle poengene. VG har 10-1 i sjanser fordel hjemmelaget, men oppfordrende forvarsspill fra Odd, dårlige avslutninger og en god Sondre Rossbach sto i veien for Vikings tredje strake seier i Tippeligaen.

God Occean-nikk

For sjelden har Odd blitt mer overspilt i årets serie. Anført av en god Makhtar Thioune, Yann-Erik de Lanlay og spissen Suleiman Abdullahi, viste Viking supporterne sine at de på sitt beste er et godt fotball-lag.

– Det var et løft at så mange som 12.473 Jeg tror publikum går hjem og er fornøyde med innsatsen til spillerne denne gang, selv om det selvfølgelig er surt å ikke kunne by på tre poeng, sier Jonevret.

Han ville nødig snakke om dommerne om både snøt laget for scoring, og kanskje også straffespark da Jone Samuelsen holdt et godt grep om Berisha før pause.

– Men om det jevner seg ut i løpet av en sesong har vi mye til gode, sier Jonevret og gliser.

Det gjorde han ikke da Odd, på jakt etter sin første seier i Stavanger siden 2003, tok ledelsen etter kvarteret. Thomas Grøgaards innsvinger fra hjørnespark fant Oliver Occean som hadde kommet seg løs fra oppasser Joackim Jørgensen, og hodestøtet var umulig å redde for Viking-keeper Iven Austbø.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder