ENIGE: Egil Olsen er enig med NFF-ledelsen om å legge krangelen død. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Drillo: - En avtale jeg er fornøyd med

Egil Olsen er fornøyd med å ha lagt krangelen med Norges Fotballforbund død.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den tidligere landslagssjefen og Norges Fotballforbund har i dag inngått en avtale som skal avslutte den svært betente konflikten som startet etter at Drillo ble fjernet som landslagssjef før landskampene mot Slovenia og Island i høst.

Partene kom til enighet da fotballpresident Yngve Hallén i dag besøkte Drillo på hytta på Haglebu.

- Dette er en avtale jeg er fornøyd med. Det har vært mye frem og tilbake, men det løste seg da Yngve Hallén og jeg hadde en samtale på hytta, sier Drillo til VG.

- Var det vanskelig å bli enige?

- Det blir naturligvis en del filing på formuleringer og slikt og en diskusjon om hva som faktisk har skjedd, men nå har vi satt ord på det og jeg er fornøyd med at NFF innrømmer feil og beklager. Det synes jeg er en fin ting.

Les også: Drillo sikker på å vinne i retten

Drillo var svært misfornøyd med behandlingen han fikk av NFF-toppene Yngve Hallén og Kjetil Siem da NFF-styret 26. september ga klarsignal til å skifte landslagssjef hvis det ble akseptert av Drillo. Drillo følte seg han fikk sparken, mens NFF-ledelsen har vært klare på at han fikk valget om å trekke seg og valgte å gjøre det.

Olsen engasjerte advokat Anne Marie Due, som sendte et brev til NFF-toppene der det ble gitt uttrykk for misnøyen.

Fotballpresident Yngve Hallén sier de kunne løst saken annerledes.

- Vi har erkjent at vi i forkant av styrebehandlingen 26. september burde hatt en tettere dialog med Drillo. Det kunne ha løst mye, sier Hallén til VG.

NFF-TOPPER: Generalsekretær Kjetil Siem (t.v.) og president Yngve Hallén. Foto: OLE KRISTIAN STRØM

Samtidig står presidenten på at de ikke hadde som intensjon å gi Drillo sparken.

- Vi innrømmer også at vi har et arbeidsgiveransvar og i det ligger det blant annet at arbeidstaker skal oppfatte det vi bestemmer. Vår mening var ikke å gi ham sparken, men vi ser at Egil oppfattet det slik.

- Så han fikk ikke sparken?

- Det var ikke vår intensjon. Men han hadde en annen oppfattelse, og fordi han mente det var opplagt, var det heller ikke noe poeng for ham å poengtere det de første dagene.

Les også: Dette er striden mellom Drillo og NFF

Drillo avviser at det ligger noen økonomi i avtalen.

- Nei, og her må jeg nok skuffe noen, særlig de som hele tiden har hevdet at jeg har krevd 3,4 millioner. Det har jeg opplevd som en svertekampanje i deler av pressen, men det har vært som jeg har sagt hele tiden: Dette har aldri handlet om penger, og derfor ligger det heller ingen økonomi inne i avtalen overhodet.

Det samme sier Drillos advokat.

- Økonomien har ikke vært motivasjonen. Det han har vært opptatt av er å få en innrømmelse av at prosessen og personalbehandlingen ikke har vært god og at man må lære av dette, sier Due.

Yngve Hallén bekrefter imidlertid at NFF vil dekke Drillos saksomkostninger i forbindelse med striden.

- Vi som arbeidsgiver ser det som naturlig at når det er konflikt mellom oss og arbeidstaker, så tar vi saksomkosntningene. Beløpet kjenner jeg ikke eksakt, sier Hallén.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder