TILBAKE: Her er Steinar Nilsen avbildet da han gikk av som hovedtrener for Tromsø i 2008. FOTO: Lars Åke Andersen, VG.

TILBAKE: Her er Steinar Nilsen avbildet da han gikk av som hovedtrener for Tromsø i 2008. FOTO: Lars Åke Andersen, VG.

Nilsen om Tromsø-retur: - Kjærligheten veiet tyngst

Tjærnås: - Et klokt trekk

(VG) Steinar Nilsen (41) blir Agnar Christensens assistent i Tromsø.

  • Leif Wahl Paulsen
  • Jon Martin Henriksen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

På en pressekonferanse i ettermiddag ble Nilsen presentert som Agnar Christensen assistent ut sesongen. Dermed tar 41-åringen fatt på sin tredje periode i klubben.

- Kjærligheten til klubben var det som veiet tyngst da forespørselen fra Agnar Christensen kom, og da min arbeidsgiver Rica Ishavshotell ga klarsignal for permisjon ut året, var i grunn valget enkelt, sa Nilsen til Tromsøs nettsider.

Christenen vil dermed få hjelp i forsøket på å lede laget ut av bunnstriden i eliteserien.

- Det var enkelt å velge Steinar. Vi må ha hender nok på treningsfeltet. Nå skal poengene tas i serien. Min oppgave blir å lede hele greia, med Steinar som min assistent som skal gjøre meg bedre, sier Christensen til ITromso.

Nilsen hevder det dreier seg om en kortsiktig løsning.

- Det er veldig motiverende å være tilbake i TIL, men jeg skal tilbake til Rica 1. januar. Nå må vi få frem de beste egenskapene hos alle. Det er Agnar god på, sier Nilsen.

- Klokt

«Steinar Nilsen ansatt som assistent i Tromsø IL. Assistent med vide fullmakter, antar jeg.» - skrev C More-ekspert Lars Tjærnås på Twitter etter nyheten kom.

Den tidligere topptreneren utdyper overfor VG:

- Jeg tror det er et klokt trekk. Steinar er flink, og har en energi som smitter. Også har han en høy «standing» i både klubb og by, sier Tjærnås.

Nilsen har tidligere vært hovedtrener for TIL, men ga seg etter at han tok laget til bronsemedalje i 2008. Den gangen var det Christensen som var Nilsens assistent.

FÅR NY HJELP: TIL-trener Agnar Christensen og Steinar Nilsen skal ta fatt på en ny samarbeidsperiode. Her er førstnevnte avbildet etter kampen mot Hønefoss forrige helg. FOTO: NTB Scanpix

- Også regner jeg med at han og Agnar finner en fornuftig fordeling, uten prestisje, fortsetter Tjærnås.

Nilsen trente også Brann fra 2009 til 2010.

- Er dette også et tegn på at det kan skje endringer på hovedtrener-plassen etter sesongen?

- Det vet jeg ikke. Det avhenger sikkert av hvordan det går og hva Steinar vil. Men de hadde selvsagt ikke gjort dette uten å se et klart behov for endring.

- En god løsning

Tromsø har hatt en turbulent sesong i eliteserien, og befinner seg for øyeblikket i bunnstriden. TIL har ikke vunnet på sine siste ni seriekamper.

Rød- og hvittrøyene er imidlertid klare for spill i Europaligaen etter at Besiktas ble kastet ut av turneringen.

- Agnar Christensen sa tidligere i uken at de trengte å se på trenersituasjonen, og da regner med at han er med på denne beslutningen. Da tror jeg alle er enige om at dette er en god løsning. Det er viktig at det kommer inn en ny stemme i sluttkjøret av sesongen, sier styreleder i supporterklubben Isberget, Alf Edvard Masternes, til VG.

Tromsø har ikke hatt en assistenttrener siden Jonathan Hills kontrakt ble terminert.

- Vi har vært uten assistent i måneds tid, og jeg tror det er viktig at han får hjelp. Hill hadde viktige funksjoner som må erstattes av noen, sier Masternes.

- Kan det fort bli en situasjon der Nilsen i praksis blir Christensens sjef?

- Det har jeg ingen formening om, og først får vi se om det stemmer. De har samarbeidet før, og hvis de enes om at det er mulig å gjøre en god jobb med ulike roller, er det bra for Tromsø IL.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder