DJURGÅRDEN-SJEF: Per-Mathias Høgmo har stor suksess i Sverige. Her er han utenfor White Hart Lane før Tromsøs bortemøte med Tottenham i forrige uke. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Gamsten vil ha Høgmo som landslagssjef

Tyrkia-proffen til VG: - Han er meget dyktig

KARABUK (VG) Morten Gamst Pedersen (32) har sin klare favoritt til å overta landslaget etter Egil Olsen (71).

Jon Martin Henriksen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Gamst Pedersen har vært ute i kulden for Norge etter at han ble vraket fra troppen for et drøyt år siden.

Fra tyrkiske Karabuk har han selv en oppfatning om hvem som bør overta når «Drillo» gir seg.

- Jeg er overbevisst om at NFF finner en god erstatter for Egil, men jeg har likevel lyst til å fremheve de gode kvalitetene til Per-Mathias. Han har gjort det bra med damelandslaget, U21, Tromsø og nå i Djurgården. Han har fått masse erfaring og synes han er meget dyktig, sier Gamsten, som legger til at det i hovedsak ikke er spillere som skal mene noe om hvem som overtar Norge.

Utvikling

32-åringen, som forrige fredag fikk sin første kamp fra start for Karabukspor, spilte under Høgmo før han reiste til engelske Blackburn i 2004. Gamsten mener treneren har tatt store steg siden den gangen.

- Per-Mathias er veldig dyktig med både unge og eldre spillere. Det opplevde jeg i Tromsø, og da var jeg i den yngre gruppen. Han var flink til å ta vare på begge sidene av bordet, og han har fått enda mer balast siden den gang. Han har vært med på mye og har blitt en enda bedre sjef siden jeg hadde ham. Jeg tror han hadde vært en bra erstatter, sier han til VG.

VIL HA HØGMO: Morten Gamst Pedersen. Foto: Øyvind Nordahl Næss, VG

Høgmo blir sammen med Ole Gunnar Solskjær sett på som den heteste kandidaten til å lede Norge i den kommende EM-kvalifiseringen.

Ifølge NRK skal 53-åringen være Norges Fotballforbunds førstevalg. Han kommer til å ta en avgjørelse om sin egen Djurgården-fremtid innen tirsdag.

- Når det gjelder mine uttalelser om jobben i NFF er det veldig greit. Jeg har for øyeblikket ingen kommentar, sa Høgmo til VG torsdag formiddag.

Ingen krav

Gamst Pedersen håper han snart er tilbake i landslagsvarmen - uavhengig av hvem som blir Drillos etterfølger.

- Jeg mener at jeg har vært - og er - god nok til å være med i troppen. Jeg har aldri kommet med krav om at jeg skal starte, men jeg vet at det er ting jeg kan bidra med. Jeg har lyst til å være med. Mine siste kamper på landslaget var ikke mine beste, og det sa jeg selv også. Men jeg var i en periode i Blackburn hvor det var nedrykk, trenerbytter og andre ting.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder