Sportskalender

Gå til
BYTTER KLUBB: Vebjørn Hoff har signert for LSK.

Vålerenga-interesse for to år siden – nå er Hoff klar for erkerivalen

Lillestrøm forsterker på midtbanen og gjentar Trondheim-suksessen. Romeriksklubben henter nok en spiller fra Rosenborg.

Publisert:

Det bekrefter Lillestrøm og Rosenborg på sine nettsider. Vebjørn Hoff har signert en treårskontrakt med gultrøyene.

– Jeg er veldig fornøyd med å ha det på plass. Jeg gleder meg, og det kan bli veldig moro. Det er en veldig bra tropp og en fin alder, og det virker som et bra miljø. Jeg skal inn og forsterke, og være meg selv både på og utenfor banen, sier Vebjørn Hoff til VG.

27-åringen har tidligere spilt for Aalesund og Odd, men kommer nå fra Rosenborg – det samme gjorde Gjermund Åsen og Pål André Helland i 2021.

– De har vært veldig positive til LSK hele veien. Jeg har ikke noe spesielt forhold til dem, men man glemmer ikke at de er positive. Jeg fikk en veldig god følelse av klubben, og de ønsket meg veldig. Det har blitt en liten Rosenborg-Lillestrøm-link, men det kan godt være tilfeldig. Det er i hvert fall store sko å fylle, sier Hoff.

FØLGER ETTER: Vebjørn Hoff (t.h.) gjør som Gjermund Åsen (t.v.) og går fra Rosenborg til Lillestrøm.

Tilbake i 2021 var det sterk interesse fra erkerivalen Vålerenga.

Hoffs tidligere trener i Odd og nåværende VIF-trener, Dag-Eilev Fagermo, sa den gang at midtbanespilleren ville til Vålerenga – noe Hoff bekreftet.

– Det hører til i fortiden. Da var jeg i Odd og var sugen på å komme meg videre en plass, så det ble tatt litt ut av kontekst. Jeg ville ikke lagt for mye i det, svarer han om VIFs interesse for to år siden.

– Har det vært noe interesse fra Vålerenga nå?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere så mye, men det har ikke vært aktuelt. Det har ikke vært noen konkrete samtaler om å dra til Vålerenga, fastslår Hoff overfor VG.

– Men jeg gleder meg til å møte Vålerenga. Det ser jeg frem til. Det er det største derbyet i Norge, og sett utenfra så er det de to største rivaliserende klubbene, påpeker han.

1 / 6
BLUSS: Slik ser vanligvis derbyet mellom Lillestrøm og Vålerenga ut. Supportere fyrer opp både bluss og fyrverkeri.

Romerikingene har endt på fjerdeplass de to siste sesongene. De spilte kvalifisering til Conference League i fjor, og de er klare for semifinale i NM mot Bodø/Glimt. Blir det cuptriumf for LSK, eller om Glimt stikker av med pokalen, er det duket for et nytt Europa-eventyr for de kanarigule.

– Var muligheten for spill i Europa med på å påvirke valget?

– Det var positivt. Muligheten for Europa er der, og den bør være der i 2024. Man skal være så konkurransedyktig at man klarer det gjennom seriespillet.

– Også er det et pluss med cup, og at man har kommet så langt. Om jeg kan bidra til cupgull hadde det vært veldig kult, sier Hoff.

Lillestrøm har gjennom vinteren mistet flere av forrige sesongs faste midtbanespillere. Både Ifeanyi Mathew og Kaan Kairinen har forsvunnet ut i Europa. Den siste ut dørene på Åråsen var Ulrik Mathisen, som ble solgt til Brann.

Hoff hentes inn for å fylle tomrommet.

– I Vebjørn Hoff får vi inn en rutinert og meget solid midtbanespiller som vil forsterke oss fra dag én. Han er primært hentet inn som midtbaneanker, men kan også bekle en indreløperrolle, sier Mesfin til klubbens nettside.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no