Mourinho: - Dr. Carneiro vil ikke være på benken

Chelsea-sjef José Mourinho bekrefter at lege Eva Carneiro ikke får være på benken mot Manchester City.

Artikkelen er over fire år gammel

– Dr. Jon Fearn og Dr. Eva Carneiro vil ikke være på benken, men det betyr ikke at det vil være slik resten av sesongen. Men de er ikke på benken på søndag, det er klart og er mitt ansvar, sa Chelsea-sjefen på dagens pressekonferanse.

Han aksepterte, riktignok noe motvillig, at det kom spørsmål om feiden han har hatt med lege Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn.

- Jeg visste spørsmålet ville komme. De fleste som er her liker sikkert ikke fotball en gang, men kommer av andre grunner. Men jeg ønsker ikke å rømme fra spørsmålet. Først og fremst vil jeg si at jeg har et fantastisk medisinsk apparat. Jeg har et veldig godt forhold til dem, innledet Mourinho ifølge NTB.

LES OGSÅ: Ronny Johnsen fikk drømmejobben i Manchester United

Han poengterte at det kun er plass til to stykker fra det medisinske apparatet på benken.

- De er mer enn et dusin. For noen er det viktigere å være på benken, sa han.

- Ikke fornøyd

Legebråket startet mot slutten av 2-2-oppgjøret mot Swansea i ligapremieren forrige helg.

– Legeteamet var impulsivt og naivt, sa Mourinho etter kampen.

Carneiro og Fearn fikk høre det fordi de oppsøkte Chelsea-stjernen Eden Hazard mot slutten av oppgjøret. Mourinho mener det var mangel på spilleforståelse fra det medisinske apparatet.

– Jeg var ikke fornøyd med legeteamet. Du må forstå spillet når du jobber her, uansett om du er materialforvalter, lege eller en assistent, sa Mourinho til Sky Sports.

Nå får han selv høre det:

– Når det gjelder medisinske aspekter og diagnoser, så har manageren ingenting han skulle sagt. Det er vår profesjonelle jobb og vår etiske plikt å ivareta spillerens helse, sier FIFAs medisinske sjef Jiri Dvorak til The Telegraph.

HER STARTER BRÅKET: Chelsea-lege Eva Carneiro og fysioterapeut Jon Fearn gir behandling til Eden Hazard under kampen mot Swansea. Foto:Ian Kington,Afp

Fredag møtte Chelsea-bossen pressen igjen, foran søndagens storoppgjør mot Manchester City.

– Hvis noen mener at en uenighet mellom en manager og lege kan påvirke laget, så har de ingen peiling, sier Mourinho.

- Jeg roser dem ofte. De glemmer ikke det, og det gjør ikke jeg heller. Det har vært uenigheter nå, men vi må ha uenigheter for å forbedre oss. Vi jobber sammen, sier Mourinho.

Eva Carneiro fikk mye sympati og støtte etter den harde kritikken fra Mourinho.

- Jeg vil takke allmenheten for den overveldende støtten. Det betyr utrolig mye, skrev hun på Facebook.

- Jeg er langt fra ubarmhjertig. Jeg har et fantastisk forhold med alle som jobber med meg. Jeg er åpen for å gjøre feil, og for kritikk. Som noen i mitt medisinske team sa til meg i går: Vi jobber sammen, og vi forbedrer oss sammen, sier Mourinho.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder