BORT FRA KULDEN: Martin Ødegaard, som her forlater Strømsgodsets trening i LSK-hallen mandag, er sterkt ønsket av en rekke storklubber. Foreløpig er han nærmest en overgang til Real Madrid. Foto:Håkon Mosvold Larsen,NTB Scanpix

Laudrups råd til Ødegaard: Glem Real

Fotball-legenden Michael Laudrup (50) har spilt for både Real Madrid og Barcelona. Likevel ville han sendt Martin Ødegaard (16) til Nederland om han fikk velge.

  • Øyvind Askeland

Artikkelen er over fem år gammel

Dansken kjenner spansk fotball bedre enn de fleste. I syv år spilte han for Barcelona (1989-1994) og Real Madrid (1994-1996), før han returnerte til Spania for å trene Mallorca i La Liga i 2010.

I et intervju med den tyske avisen Merkur, der han i hovedsak snakker om sitt forhold til Bayern München-trener Pep Guardiola, svarer Laudrup også på spørsmål om Strømsgodsets stortalent Martin Ødegaard.

– Skrekkelig situasjon

Laudrup ser mange likhetstrekk mellom Ødegaard og Danmarks kanskje største talent, Pierre Højbjerg. I 2012 valgte den da 17 år gamle dansken å forlate Brøndby for å prøve seg i Bayern München.

To år senere drar midtbanespilleren nå på lån til den nyopprykkede Bundesliga-klubben Augsburg – for å få mer spilletid.

– Jeg liker ikke å si for mye om unge spillere. De har ikke godt av å ha mye press på seg, svarer Laudrup på spørsmål om Højbjerg er danskenes neste superstjerne.

– Så da liker du ikke diskusjonen rundt Martin Ødegaard heller? spør avisen Merkur.

– Nei, det er en skrekkelig situasjon. Gutten er 16 år gammel. Højbjerg har gjort alt riktig ved å gå til Augsburg for å få spilletid. Men jeg føler meg ikke sikker på at Ødegaard treffer den riktige beslutningen, sier Laudrup, som på tampen av sin karriere som fotballspiller også var innom Ajax.

TROR PÅ AJAX: Michael Laudrup har ledet en rekke klubber etter at han sluttet som spiller i 1998. Dette bildet er fra januar i fjor da han var manager i Swansea. Foto:Andrew Yates,AFP

Tviler på spilletid i Real

I øyeblikket vurderer Martin Ødegaard og hans far Hans Erik Ødegaard hvor veien går videre for 16-åringen. Midtbanespilleren har besøkt flere av de største klubbene i Europa og virker å være svært nære en overgang til Real Madrid.

Likevel håper fortsatt klubber som Bayern München, Liverpool, Ajax og Arsenal på en Ødegaard-vending.

Laudrup er klar på hva han ville gjort om Martin Ødegaard var hans sønn.

– Jeg kan ikke forestille meg at en 16-åring skal få spille regelmessig i en klubb som Real. Bayern er heller kanskje ikke den riktige klubben for ham. Om han var min sønn, ville jeg sendt ham til Nederland først.

Her er det verdt å nevne at Michael Laudrups sønn, Andreas Laudrup, i en alder av 17 år i 2007 spilte på Real Madrids akademi. Michael Laudrup var da trener for Madrid-laget Getafe.

Besøket uteblir

I Nederland, nærmere bestemt Amsterdam, venter Ajax fortsatt på å få besøk fra midtbanespilleren. Opprinnelig ønsket klubben å få besøk av Ødegaard i begynnelsen av desember, men dette ble senere skjøvet til midten av januar.

I øyeblikket ser det ut til at Real Madrid kan signere 16-åringen uten at et Ajax-besøk blir et faktum.

Den nederlandske klubben har de siste ukene vært på treningsleir i Qatar. Der har manager Frank de Boer vært lite snakkesalig om spilleren han har gitt klar beskjed om at han ønsker seg til Ajax.

Men det er fortsatt ingen tvil om at Martin Ødegaard er en sterkt ønsket mann i Amsterdam.

Fredag møter de Boers mannskap Groningen i den hjemlige ligaen i deres første kamp etter vinterpausen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder