•  Chelseas 10. poengtap på 14 kamper - Spurs med 13 strake uten tap

PRESSET: José Mourinho sitter ikke helt trygt i Chelsea-stolen for øyeblikket. Her maner han spillerne til dyst fra sidelinjen i kampen mot Tottenham. Foto: Shaun Botterill , Getty Images

Målløst i London-derbyet: Frustrert Costa fikk ikke spille - kastet vesten mot Mourinho

(Tottenham - Chelsea 0-0) Både Tottenham og Chelsea så ut til å være mer opptatt av å forsvare eget mål enn å angripe motstanderens. Dermed endte det med poengdeling i London.

 • Jonas Wikborg

Artikkelen er over fire år gammel

Begge hadde de sine sjanser til å avgjøre, men begge virket de å være mer opptatt av å holde tett bakover enn å jakte scoring fremover. Det var i det hele og store to svært disiplinerte lag som var i aksjon på White Hart Lane denne formiddagen.

En presset José Mourinho valgte til og med å starte uten en rendyrket spiss - til Diego Costas store frustrasjon. Da han ble sendt i oppvarming, svarte spissen med noen veldig lette øvelser. Diego Costa fikk så beskjed om at han ikke kom til å bli satt inn, og svarte med å kaste overtrekksvesten i retning Mourinho i frustrasjon.

– Vi vet at han er en god spiss. Han er på sitt beste når han slåss og krangler, men når han ikke scorer, holder det ikke, sa United-legenden Paul Scholes til BT Sport før kampen.

Etterpå forsvarte Mourinho valget om å vrake spissen.

– Kollektivt var dette vår beste kamp for sesongen. Vi var solide defensivt mot et godt lag, og uten en klar «nier» fikk vi plassert ulike spillere i farlige posisjoner. Costa ble på benken fordi han ikke ville hevet laget. Jeg tror ikke han kunne gjort det bedre enn Hazard eller Oscar, som begge spilte godt. Jeg gjør kun bytter når jeg tror det vil forbedre laget, sier han.

– Alle har vært på benken, selv Hazard. Costa er privilegert som ikke har vært på benken før nå. I dag følte vi at det var bedre å spille uten ham, og vi er godt fornøyde med avgjørelsen. Og det er helt normalt at en toppspiller ikke er fornøyd med å sitte på benken. Hvis Diego ønsker å skade meg, så skjer det ikke med en vest. Jeg har et godt forhold til ham, flirte Mourinho.

Han fryktet åpenbart søndagens hjemmelag fra start.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

– Hvis noen sier at Tottenham slåss om tittelen, så ler jeg ikke. Jeg hadde akseptert det fordi laget er veldig sterkt. Manageren er god. Spillerne er gode. De er stabile, og spiller bra. Det er et veldig, veldig godt lag, sa Mourinho i går.

I dag viste Tottenham at José Mourinho ikke var ute på viddene med uttalelsene sine. Spurs sto godt defensivt, og offensivt hadde de et lite knippe flere sjanser enn Chelsea.

Fikk du med deg? Her blir Jamie Vardy historisk

I OPPVARMING: Men det var det nærmeste Diego Costa kom spilletid. Da han skjønte at han ikke kom til å komme inn, svarte han med kaste den rosa vesten i retning manageren. Foto: Tim Ireland , Ap

Nærmest for hjemmelaget var Son, først med en heading i den første omgangen. Deretter med en halv-volley i den andre. Chelseas Eden Hazard var nærmest for bortelagets del. Også han med et hodestøt i den første omgangen, og også han med en volley-variant i den andre.

Hverken av spillerne klarte imidlertid å overliste de respektive burvokterne, men det gjorde heller ingen av de andre utvalgte. Dermed endte det 0-0 og med poengdeling.

KUNNE AVGJORT: To ganger var Son nær scoring, men begge gangene sto Asmir Begovic på rett sted til riktig tid i Chelsea-buret. Det fikk angriperen til å fortvile. Foto: Clive Rose , Getty Images

– Jeg skulle tro at de (Chelsea) ville gått mer for de tre poengene, men opplevelsen er nok god for Chelsea. Den så vi på banen, der laget viste fantastisk innsats, spesielt ved Willian og Hazard, sier TV 2s Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller i kanalens Premier League-studio.

Forrige runde: Mourinho kunne juble for Chelseas første ligaseier siden 17. oktober

Det betyr at Tottenham fortsatt ikke har tapt siden sesongåpningen mot Manchester United. Samtidig betyr det at Chelsea står med 10 poengtap på 14 kamper. Forrige sesong sto laget med 11 seire og tre uavgjort etter like mange runder. Da endte laget opp som Premier League-vinner.

Nå står José Mourinhos lag med 15 poeng, 14 færre enn serieleder Manchester City og 11 færre enn Tottenham. Spurs' 25 poeng holder til en foreløpig 5. plass.

I 16.00-kampen mellom West Ham og West Brom endte det også med poengdeling. Hjemmelagets Mauro Zárate sendte vertene i ledelsen etter en real frisparkperle, men selvmålet til samme lags Winston Reid sørget for at det endte 1-1.

PSSSST: Chelsea maktet kun én gang å sette Hugo Lloris ordentlig på prøve. Eden Hazards volley var Chelseas eneste skudd på mål. Tottenham hadde på sin side fire.

Premier League

SVUTMP
1Leicester City330012489
2Liverpool33009459
3Everton33008359
4Aston Villa22004046
5Arsenal32016426
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

 1. Denne derby-listen topper Kane

  Harry Kane (22) har med sine tolv mål på 14 London-derbykamper det høyeste snittet i Premier League-historien.
 2. Her blir han historisk!

  (Leicester – Manchester United 1-1) Eventyret Jamie Vardy (28) vil ikke ta slutt.
 3. Mourinho kunne juble over første seier siden 17. oktober

  (Chelsea-Norwich 1-0)  José Mourinho-sangen runget utover Stamford Bridge.

Mer om

 1. Premier League
 2. Tottenham Hotspur FC
 3. Chelsea FC

Flere artikler

 1. Hazard og Costa senket West Ham

 2. Conte: – Noen prøver å skape problemer for oss

 3. «Mourinho rundt på 136 dager»: Her er de utrolige Chelsea-nedturene

 4. Hazards miserable sesong fortsetter: Skadet i overbevisende Chelsea-seier

 5. Conte skrek forgjeves i overraskende Chelsea-tap: – Et under

Fra andre aviser

 1. Frustrert Costa kastet innbyttervest mot Mourinho

  Aftenposten
 2. Hazard og Costa senket West Ham

  Aftenposten
 3. Chelsea herjet: - Et langt steg mot ligagullet

  Aftenposten
 4. Chelsea herjet: - Et langt steg mot ligagullet

  Bergens Tidende
 5. Hazard og Costa senket West Ham

  Fædrelandsvennen
 6. Chelsea herjet: - Et langt steg mot ligagullet

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no