Målshow da Strømsgodset utklasset Sarpsborg 08

Storflor skinte i sin 350. Tippeliga-kamp

Wikheim med to mål og to målgivende pasninger

(Sarpsborg 08 - Strømsgodset 1-6) Anført av jubilant Øyvind Storflor (35) og Gustav Wikheim (22) hadde Strømsgodset få problemer med å valse over et svakt Saprsborg 08-lag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Øyvind Storflor spilte sin 350. kamp i Tippeligaen mot Sarpsborg 08, men det var lite som minnet om at det er 19 år siden debuten mot ligadebuten mot Kongsvinger.

En scoring og en målgivende pasning ble en perfekt markering for Storflor, som går inn som den med femte flest kamper i Tippeligaen, likt med Christer Basma. (Også 350 kamper).

– Gutta gjør alt riktig. Det kan ikke bli mer perfekt enn dette her, sa en overlykkelig Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til CMore.

Banens bestemann Gustav Wikheim (22) var også i strålende humør etterkalassifrene.

– Det gled bra i dag. Vi leverer en bra prestasjon og scorer masse mål. Guttene har mye selvtillit og vi nyter å spille fotball for tiden, sa han til CMore.

Stille før stormen

Sarpsborg 08 tok imot et Strømsgodset-lag hjemme i Østfold som i aller høyeste grad er med i sølvkampen. Sarpsborg-trener Geir Bakke fikk tilbake tre mann fra karantene, deriblant Andreas Nordvik, Alexander Groven og Anders Trondsen. Patrick Mortensen var også tilbake på topp, sammen med Kovacs, for å danne spissduoen – uten at det ga en umiddelbar positiv effekt fra start.

– Det var mye som gikk galt i dag. Jeg føler at vi henger med på notene en stund, men de er kjappere enn oss og jeg synes de var farlige hver gang de var frempå. I dag var vi fryktelig dårlig, sa Sarpsborg-sjef Geir Bakke til CMore og la til:

– Vi kan ikke bare børste dette under teppet. Vi er helt avhengige av å spille som et lag.

Det første kvarteret var svært hendelsesfattig og kampen skulle ikke se sin første avslutning på mål før 17 minutter var unnagjort på kampuret.

Bojan Zajic fant Groven ute på venstrekanten som igjen slo en presis pasning inn til Petr Kovacs foran mål. Skuddet fra veteranen gikk derimot rett på keeper Espen Bugge Pettersen.

Sjansen ga derimot bortelaget fra Drammen blod på tann.

VG LIVE: Slik forløp kampen minutt for minutt

For de helhvite fra Drammen gikk rett i angrep etter avslutningen og det skulle gi umiddelbar uttelling. Lars Christopher Vilsvik slo inn fra høyre og på bakerste stolpe fikk Gustav Wikheim stå umarkert og trillet inn sitt åttende mål for sesongen i lengste hjørne.

Artikkelen fortsetter under bildet

MÅLFARLIG DUO: Øyvind Storflor feierer scoring i sin 350 Tippeliga-kamp. 13 år yngre Gustav Wikheim (t.h.) ble tomålsscorer og noterte seg også for to målgivende pasninger. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

Jubel for jubilant Storflor

Ti minutter skulle jubilant Øyvind Storflor doble ledelsen for gjestene. I sin 350. Tippeligakamp fikk 35-åringen stå alene i boksen og stanget inn et Florent Hanin-innlegg til 2–0.

Etter hvilen fortsatte drammenserne i samme spor som i førsteomgang og denne gang fikk Storflor være servitør. Innlegget fra kanten kunne stått som en fin forrett i en treretters middag og ga Iver Fossum en enkel oppgave med å sette inn sitt tiende for sesongen. Da så det ut som Strømsgodset hadde takket for maten.

Men kampen var bare halvveis gjennom menyen. Kun tre minutter senere banket Amin Askar inn reduseringen til 1–3 etter å ha omsatt et innlegg fra Claes Kronberg.

Gjestene var likevel ikke fornøyd med en defensiv tilnærming den siste timen og gikk rett i angrep på nytt. Wikheim lurte Sarpsborg-forsvaret trill rundt med et utsøkt veggspill med Marcus Pedersen og 22-åringen vippet inn sitt andre for kvelden og sitt niende for sesongen.

Det tredje målet på kun seks minutter i den forrykende åpningen på annenomgang.

Den siste timen ble en ren transportetappe for drammenserne og Sarpsborg var aldri spesielt nær en snuoperasjon.

Bassel Jradi ble byttet inn åtte minutter før slutt og brukte kun to minutter på å banke inn 5–1 til bortelaget etter en pasning fra Wikheim. Da forlot de fleste hjemmetilskuerne stadion med hodet dypt senket.

På vei ut rakk muligens noen av hjemmesupporterne å se at Thomas Sørum satte inn Godsets sjette scoring for kvelden. Også den hadde Wikheim som avsender. Da hadde rullgardinen for lengst blitt trukket ned for østfoldingene.

– Men vi har mye inne og enda mer å gå på, avsluttet Ingebrigtsen.

Seieren betyr at Godset nærmer seg Stabæk på sølvplass, som møter Mjøndalen klokken 18. Kun ett poeng skiller lagene, selv om Stabæk har en kamp til gode.

NETTSUS: Gustav Wikheim løper bort til hovmester Lars Christopher Vilsvik som nettopp har servert førstnevnte sin 8. Tippeliga-scoring for sesongen. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder