CHINA IN HIS HAND? Deshorn Brown er Vålerengas toppscorer med seks Tippeliga-mål så langt denne sesongen. Nå blir trolig kinesisk fotball neste stopp. Foto: Helge Mikalsen VG

VIF-toppscorer Brown på vei til kinesisk fotball

Overgangssummen vil trolig ligge rundt 10 millioner kroner

Kun formaliteter gjenstår før Vålerengas toppscorer Deshorn Brown (25) selges til en kinesisk klubb.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Etter det VG kjenner til er den lynraske spissen fra Jamaica akkurat nå i Kina for å sluttføre overgangen til Shenzhen F.C. Klubben holder til i den sørlige delen av verdens mest folkerike nasjon og spiller i den nest øverste divisjonen.

Les også: Her signerer Brown for Vålerenga

Rekdal vil ikke kommentere saken

Brown ble hentet fra amerikanske Colorado Rapids i MSL foran 2015-sesongen, og skal ha kostet Vålerenga rundt fire millioner kroner. Nå skal klubbene være enige om en ramme som totalt kan sikre VIF rundt 10 millioner kroner i overgangssum for Deshorn Brown.

– Vi kommenterer ikke spillerlogistikk før noe er konkret, sier trener Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til VG.

Brown var ikke med på onsdagens Vålerenga-trening og det er ventet at overgangen til Shenzhen blir klar i løpet av kort tid.

– Jeg kan bekrefte at Deshorn Brown ikke var på trening i dag. Jeg har ingen kommentarer til spilleroverganger slik det er nå. Vålerenga har hverken kjøpt eller solgt noen spillere siden vi hentet den lovende islendingen Samuel Kari Fridjonsson. Hvis vi kjøper eller selger spillere, så kommenterer vi det når det er gjort, sier daglig leder Morten Nydal til VG.

– Hvorfor var han ikke på dagens trening?

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer Nydal.

Etter en tung førstesesong i Oslo-klubben har 25-åringen våknet til liv i 2016. Han har scoret seks Tippeliga-mål for et Vålerenga som har slitt med å ta poeng. I mai var han svært oppgitt over at han ikke ble tatt ut i Jamaicas Copa América-tropp.

Oslo-laget møter Brann borte lørdag og ligger utsatt til på kvalifiseringsplass med 11 poeng på 14 kamper.

Les også: Solskjær jakter nye spillere etter Moi-salget til Basel

VG oppdaterer saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder