JULENISSE: Ståle Solbakken, som er både trener og sportsdirektør i FC København, har sørget for at klubben har dratt inn cirka 240 millioner kroner på høstens eventyr i Champions League. Her er han i forbindelse med onsdagens triumf borte mot Brugge.

JULENISSE: Ståle Solbakken, som er både trener og sportsdirektør i FC København, har sørget for at klubben har dratt inn cirka 240 millioner kroner på høstens eventyr i Champions League. Her er han i forbindelse med onsdagens triumf borte mot Brugge. Foto: Anders Kjærbye NTB scanpix

Solbakken og FCK har tjent 240 millioner kroner på Champions League

Ståle Solbakken (48) kan reise på juleferie med god samvittighet: FC København har spilt inn svimlende 240 millioner kroner i Champions League de siste månedene.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det danske mesterlaget leverte nok en bunnsolid prestasjon og vant 2–0 borte mot Brugge i den siste gruppespillkampen. FCK fikk ikke hjelpen de måtte ha fra Leicester, som tapte mot Porto, og dermed blir det «bare» Europa League på nyåret.

Les også: Solbakken: – En ære å trene sitt land

Pengestinn høst

Men gårsdagens seier tilførte ifølge Solbakken 11 nye millioner i inntekter.

– Til sammen har vi tjent cirka 200 millioner danske kroner på Champions League i år, sier Solbakken til VG.

Omregnet til norske kroner blir det utrolige 240 millioner ...

Nordmannen, som både er trener og sportsdirektør, kan utvilsomt se tilbake på et fantastisk 2016. På søndag setter FCK et fjellstøtt nedslag i årets siste kamp borte mot AGF i den danske Superligaen.

Der hovedstadslaget allerede ligger 11 poeng foran Brøndby.

Men Europa-suksessen har sin pris, også på en annen måte. Kaptein Thomas Delaney er solgt til Werder Bremen og flytter til Tyskland i januar. Til sommeren forventer han at også midtstopperen Mathias «Zanka» Jørgensen og backen Ludwig Augustinsson blir kjøpt opp av større europeiske klubber.

– Vi kommer sikkert til å selge en eller to til også. Det er bare sånn det er. Vi har kun sluppet inn fire mål på 12 europeiske kamper i år. Og åtte mål i ligaen (på 20 kamper). De aller fleste spillerne er også i riktig alder, så trykket kommer nok til å være stort. Men det må skje i en riktig rekkefølge. Vi har lagt planer for Zanka og Ludde. De er ferdig med sin verneplikt. De andre må stå i kø før de får dra. Ellers består vi ikke, sier Solbakken til VG.

Les også: Fotballpresidenten åpner for Semb som midlertidig landslagssjef

Vil ikke snakke om Norge-jobben

Dagen etter nok en hyggelig europeisk aften er han ikke bitter på at Leicester ikke ga FCK den nødvendige hjelpen til å gå videre i Champions League.

– Det var ingen overraskelse. Det var kampen hjemme mot Leicester vi skulle ha vunnet. Men vi ble det beste treerlaget i Champions League. Det gjør at vi blir seedet og øker sjansen for å trekke en overkommelig motstander i Europa League, sier hedmarkingen, som blant annet skal matche laget sitt med treningskamper mot Rosenborg og Molde på nyåret.

Les også: Pappa Ødegaard snakker ut om «Football Leaks»

At FCK-året går mot slutten gjør imidlertid ikke at han er noe mer snakkesalig om den ledige jobben som norsk landslagssjef. Etter det VG erfarer er Solbakken førstevalget til Norges Fotballforbund.

– Jeg har ikke brukt noe tankevirksomhet på noe annet enn FCK. Det skal jeg heller ikke gjøre før vi spiller årets siste kamp på søndag. Så skal jeg ha en god ferie, sier Solbakken.

Om han kommer til å fundere over en mulig jobb som norsk landslagssjef i ferien vil han ikke si noe om.

– Det har jeg ikke noen kommentar til. Jeg forholder meg til der jeg er, så tar vi det derfra.

Husker du denne? – Merkelig om jeg ikke vil være en kandidat

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder