GODE VENNER: I fjor var Ole Gunnar Solskjær jevnlig innom på Kristiansund-treningene for å hjelpe hjembyens fotballag. Nå kan KBK-trener Christian Michelsen komme til å møte Molde og Solskjær i Tippeligaen neste sesong. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Nå kan han møte læremester Solskjær i Tippeligaen

Michelsen studerte Molde-treningene – herjer i OBOS-ligaen

(Sandnes Ulf - Kristiansund 0-1) Christian Michelsen (40) har Ole Gunnar Solskjær (43) som læremester. Nå ligger det an til at de møtes i Tippeligaen i 2017.

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

For Kristiansund-toget tøffer på videre i OBOS-ligaen. Etter tapet for Mjøndalen i serieåpningen er laget ubeseiret. Og lørdag tok nordmøringene en ny viktig skalp da Sandnes Ulf ble slått på bortebane.

– Vi har 12 kamper på rad nå uten tap. Det er sterkt, men ikke tilfeldig, sier Kristiansund-treneren til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Les også: Her leder Solskjær treningen til Kristiansund

Diop-scoring sikret tre poeng

Han var i perlehumør etter at Amidou Diops scoring tre minutter ut i kampen ble den eneste.

– Vi var veldig gode i første omgang og ledet fortjent. Sandnes Ulf var bedre i andre omgang. Det er bra å sitte igjen med tre peong i en vanskelig bortekamp. Vi har litt marginer med oss, men er det ikke det som kjennetegner et bra lag, da?

Utrolig nok har klubben forbedret seg resultatmessig hvert eneste år siden etableringen i 2004. Nå har Kristiansund festet et godt grep om direkte opprykk til Tippeligaen. Med 33 poeng på 14 kamper er det 11 poeng ned til Levanger (13 kamper) på tredjeplass.

Men i samtalen med VG er Christian Michelsen ekstremt opptatt av ikke å snakke for høyt om Tippeliga-spill i 2017.

– Vi er snart halvveis på en maraton. Vi har føttene godt plantet på jorda. Vi skal ikke ned mange hakk før vi vet at det blir ubehagelig. Vi har hatt enkeltkamper der vi har hatt marginer – som mot Levanger forrige helg. Vi er en ydmyk gjeng. Ambisiøse, men ydmyke, påpeker Michelsen.

Les også: Kristiansund tapte Tippeliga-kvaliken mot Jerv

Har studert Molde-treningene

VG var i fjor på en Kristiansund-trening som ble ledet av byens største sønn Ole Gunnar Solskjær. Siden den gang har Manchester United-legenden gjort comeback som Molde-trener, men Michelsen drar fortsatt nytte av sin læremester.

I sesongoppkjøringen var han jevnlig passasjer i Solskjærs bil for å studere Molde-treningene.

– Vi har hatt med Ole Gunnar på laget i lang tid. Nå er vi så heldig å ha ham i Molde. Vi lærer av de beste og suger til oss impulser. Jeg har vært med på mange Molde-treninger i vinter, og det har også gjort noe med treningene våre i Kristiansund. Når vi sitter sammen i bilen snakker han, og jeg lærer. Det er utrolig inspirerende for en ydmyk gutt fra Kristiansund.

I fjor sa den tidligere Clausenengen-, Stabæk- og Moss-spilleren at han var sikker på at KBK kom til å rykke opp til Tippeligaen – en eller annen gang. Nå innser han at man er nærmere enn noen gang.

Fått med deg denne? VG tipper OBOS-ligaen

Har lyst til å smake på Tippeligaen

– Forskjellen på OBOS-ligaen og Tippeligaen er som natt og dag. Interessen, motstanderne, mediadekningen – det er to forskjellige verdener. De som får smake på det er drita heldige. Og gode. Vi har lyst til å smake på det når tiden er inne.

– Hvordan tror du det vil bli å møte Molde i Tippeligaen i 2017 – hvis dere rykker opp?

– Man driver jo med konkurranseidrett for å få oppleve slike kamper. Vi er misunnelige på Molde og Aalesund, og har lyst til å smake på det samme. Det begynner å vokse frem en interesse i hele regionen. Men vi vil ikke bli dratt med i et sug av forventninger. Vi må gjøre jobben skikkelig. Ha fokus på neste kamp, svarer 40-åringen.

Les også: Svarte på kritikken med lagbilde-stunt

Nå venter Ull/Kisa (h), Åsane (b) og Bryne (h) før OBOS-ligaen tar sommerferie. Det er ikke utenkelig at Kristiansund kan ta full pott i de kampene, og da begynner det virkelig å se lyst ut med tanke på Tippeliga-spill neste sesong.

– Hvem man møter i denne ligaen har ikke så mye å si. Alle kan slå alle. Det viktigste er at man er på selv, sier Christian Michelsen.

Les også: Solskjær blir Norsk Tipping-ambassadør

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder