UTLIGNINGEN: Haugesunds Torbjørn Agdestein (t.v.) og Haugesunds Vegard Skjerve jubler etter 1-1-målet til Start. Hjemmelaget vant til slutt og klatret på tabellen. Foto: Jan Kåre Ness NTB scanpix

Start-marerittet fortsetter - 364 dager siden forrige seier

(Haugesund - Start 2-1) 4. juli 2015. Det er datoen Start sist vant en fotballkamp i Tippeligaen. Selv ikke EM-pausen har gjort sørlendingene godt.

Artikkelen er over tre år gammel

For selv om de gule og svarte fra sørlandet åpnet knallsterkt mot et Haugesund-lag som har til gode å tape på hjemmebane denne sesongen, raknet det fullstendig etter pause.

Les også: Start-treneren etter pinlig Tippeliga-rekord: – Det er flaut

29 kamper uten seier

En scoring av Vegard Skjerve og Roy Miljeteig knuste drømmen om å ta en sårt etterlengtet trepoenger. Det er nå 364 dager siden Start har klart det på øverste nivå. Før Tippeliga-lagene tok EM-pause tapte ikke sørlendingene bare 5-0 mot Stabæk.

De skrev seg også inn i historiebøkene. Aldri før hadde et lag spilt 28 kamper på rad i øverste divisjon (siden omleggingen i 1963) uten å vinne. Det klarte imidlertid Steinar Pedersens menn for en drøy måned siden. Nå er det tallet blitt til 29.

– Vi gjør en god førsteomgang. Vi får masse overgangsmuligheter. Det gir oss også ledelsen. Vi har noen muligheter i mot også selvfølgelig, men totalt sett er vi fornøyd med førsteomgangen. Så synes jeg målene vi slipper inn... Det er for enkelt, sier Pedersen til TV 2.

Opdal storspilte

Det startet imidlertid meget bra for Start. Da Mathias Rasmussen ga bortelaget ledelsen med en suser fra utenfor 16-meteren etter bare et kvarter spill var det langt fra ufortjent. Et disiplinert Start-lag jaktet kontringer og skapte trøbbel for hjemmelaget til gangs.

I andre enden stod Håkon Opdal som en levende vegg. Filip Kiss, Torbjørn Agdestein og kaptein William Troost-Ekong hadde alle store muligheter. Start-keeperen var bare i det umulige hjørnet.

Fra gårsdagens kamp: Dommer Edvartsen ber angrende Tromsø-spiller se TV-bilder på nytt

Var ballen ute?

Da øynet også de tilreisende fra Sørlandet muligheten for tre sårt tiltrengte poeng.

Inntil det 49. minutt.

På en corner fra Haugesunds høyreside svarte hjemmelaget. Alexander Stølås slo inn, ballen gikk gjennom hele feltet og til Kiss på bakerste stolpe. TV-bildene viste at ballen trolig var ute, men dommer Ola Hobber Nilsen og hans assistent markerte aldri. Kiss slo en pasning tilbake i feltet. Der stod Vegard Skjerve klar. Han hamret inn utligningen og lufta ut av Start-laget.

Miljeteig matchvinner

For derfra og ut handlet alt om Haugesund. De rullet opp det ene gode angrepet etter det andre. Til slutt kom også seiersmålet.

I det 67. minutt kombinerte Stølås og eks Start-spiller Sondre Tronstad ned venstresiden. Stølås' innleggsfot er god, men denne gangen kunne både én og to Start-spillere klarert. Det klarte de aldri. I stedet fant ballen veien til Roy André Miljeteig. Han satte inn 2-1 og det som til slutt viste seg å være matchvinnerscoringen.

Steinar Pedersen fikk servert reprisen av Haugesunds utligning da han ble intervjuet av TV 2 etter kampen. Han mente det var «helt umulig å kommentere om ballen var ute eller ei».

– Vi skal spille til ballen er «død». Det er ingen grunn til å slippe de Haugesund-spillerne fri. Det er klart det andre målet til Haugesund også skal klareres vekk. Det er sånne feil vi blir straffet for og vi ikke kan tillate oss å gjøre. Haugesund vinner fortjent, sier Pedersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder