KOSER SEG: Lars Lagerbäck ser ut til å nyte dagene i Frankrike. Som trener for sensasjonslaget Island har han og spillerne lite press på seg før møtet med vertslandet om to dager. Her er svensken avbildet påp dagens pressekonferanse.

KOSER SEG: Lars Lagerbäck ser ut til å nyte dagene i Frankrike. Som trener for sensasjonslaget Island har han og spillerne lite press på seg før møtet med vertslandet om to dager. Her er svensken avbildet påp dagens pressekonferanse. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Lagerbäck svarte på Drillos lansering av ham som ny England-sjef

Aftonbladets «Lagerbäck-ekspert» mener veteranen kan være rett mann

ANNECY (VG) Islands svenske suksesstrener Lars Lagerbäck (67) gliste godt da VG spurte om han støtter Egil Drillo Olsens
(74) lansering av ham som Englands nye sjef.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg tror ikke det er veldig aktuelt. Jeg må nok innse at det er tid for å trappe litt ned og slappe av. Kanskje blir jeg i en jobb innen fotballen, men jeg vet ikke helt hva det blir til, sier Lagerbäck til VG.

Island-profil om norsk treningskultur: – Fikk sjokk

GAMLE KOLLEGER: Lars Lagerbäck (t.v.) og Egil Drillo Olsen kjenner hverandre godt. Her er de sammen på et trenerseminar i Madrid i 2010 da Lagerbäck var Nigeria-trener og Drillo norsk landslagssjef. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Det var på pressekonferansen i Annecy i dag at de to islandske landslagstrenerne svarte på spørsmål fra et pressekorps på rundt 100 personer. To dager etter 2-1-seieren mot England, og fire dager før kvartfinalemøtet med Frankrike på Stade de France like utenfor Paris. Etter mesterskapet skal Lagerbäck gi seg, mens hans kompanjong Heimir Hallgrimsson fortsetter som Island-trener alene.

Mirakuløse Island slo England ut av EM

England-trener Roy Hodgson takket for seg etter tapet mot Island i Nice, og nå går spekulasjonene om hvem som skal ta over.

– De trenerne som gjør det godt og får mye ut av lite, står høyt i kurs. Lars Lagerbäck må jo stå høyt i kurs nå, og de har jo hatt en svensk trener før der borte. Jeg har veldig stor sans for han som type, og for hva han står for fotballmessig, sa Drillo til Aftenposten tidligere denne uken.

– Det er jo veldig snilt av Drillo, en mann jeg respekterer veldig mye, men jeg tror ikke jeg er særlig aktuell for den jobben. Send ham min hilsen tilbake og takk for tilliten, svarer Lagerbäck.

Dette er favorittene til England-jobben

Tror også Lagerbäck er rett mann

– Tanken på Lackerbäck som England-sjef har faktisk slått meg også. Jeg tror det engelske fotballforbundet har ham på listen. Sportslig fungerte det jo veldig bra med Sven-Göran Eriksson i sin tid, sier Aftonbladets journalist Robert Laul til VG.

Han har fulgt Lagerbäck tett i 15 år. Først da han var Sverige-trener på 2000-tallet, og nå i forbindelse med det islandske eventyret.

– Lagerbäck har jo en personlighet som også passer FA – de slipper eventuelle personlige skandaler som det har vært med noen av de foregående trenerne. Det handler vel om at Lagerbäck må få et tilbud som gjør at han endrer sine planer om å gå av med pensjon. Jeg tror nok han kan være mer interessert i jobben enn det han ga uttrykk for på pressekonferansen i dag, sier Laul.

SIDESTILTE: Islands trenerduo Heimir Hallgrímsson (t.v.) og Lars Lagerbäck var i knallhumør på dagens pressekonferanse i Annecy. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

England-aktuell eller ei. Sammen med Hallgrimsson har Lagerbäck allerede sørget for at Islands første EM-sluttspill aldri vil bli glemt – hverken av landets drøyt 300.000 innbyggere, eller fotballinteresserte over hele Europa.

– Vi har jobbet litt med å få alle spillerne ned på jorda igjen. Det er selvfølgelig veldig positivt det som skjer her, sier Lagerbäck om suksessen.

Minner om Sverige-suksessen

Han har opplevd mye av det samme med Sverige – blant annet som en del av støtteapparatet i VM i 1994 da svenskene endte opp med seier i bronsefinalen.

– Den gangen fikk vi nok ikke helt med oss hvor stort det var i Sverige. Det fantes ikke internett og knapt mobiltelefoner på den tiden, men da vi kom hjem fra USA etter mesterskapet fikk vi med oss omfanget. Det er litt den samme atmosfæren i denne spillerstallen nå, forteller Lagerbäck.

Rooneys kone til angrep på avisforside

PEPTALK: Lars Lagerbäck (t.h.) og Heimir Hallgrímsson (t.v.) slår av en prat før pressekonferansen. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Kollega Hallgrimsson forklarer at kampen mot England var en ørliten gavepakke til Island der spillerne hadde alt å vinne.

– Presset var på England – dette var en kamp der de hadde alt å tape. Vi hadde på en måte allerede vunnet for våre supportere ettersom vi var videre fra gruppespillet, og med den inngangen til kampen kunne vi slappe av og prestere vårt beste, forklarer Hallgrimsson som gir følgende analyse før Frankrike-møtet der han vet at vertsnasjonen har mins like mye press på seg som engelskmennene:

– Laget deres er fullt av tekniske individer, og de har solid bredde med flere innbyttere som kan komme inn og avgjøre. De scorer mye mot slutten av kampene. Vi må virkelig være være fokusert og konsentrert gjennom hele kampen.

Drillo: Like stort for Island som da vi slo Brasil

Han fikk også spørsmål om hva Lagerbäck har betydd for ham og islandsk fotball.

– Man må forstå at Island er et land med amatørfotball. At en mann som Lagerbäck kommer til Island med sin internasjonale erfaring – han har vært hele livet på dette nivået - har en enorm betydning. Det er ikke mange som har denne erfaringen, og vi innser nok ikke hvor mye han betyr for den islandske fotballen. Det er ikke mulig å verdsette nok, skryter Hallgrimsson.

Om to dager leder de Island i et nytt eventyr, og en triumf mot de franske stjernene vil nok toppe seieren mot England.

Les også

 1. Dette er favorittene til England-jobben

  U21-landslagstrener Gareth Southgate (45) er bookmakernes favoritt til å ta over for uskjelte Roy Hodgson (68) som ny…
 2. Hodgson trekker seg som England-trener

  NICE/OSLO (VG) (England - Island 1-2) England er ute av EM. Og nå må landslaget på jakt etter ny trener.
 3. Dette kan vi lære av Island

  NICE (VG) Kan norsk fotball lære noe av Aron Rødskjegg, Gylfi Den Gode og Birkir Hårfagre?
 4. Carragher: - Vi tror vi gjør de til menn, men vi skaper babyer

  Jamie Carragher er den siste i rekken som langer ut mot det engelske fotball-landslaget.
 5. Rooneys kone til angrep på avisforside

  The Sun har valgt å bruke et bilde av Wayne Rooneys syv år gamle sønn Kai som gråter etter EM-exiten på sin førsteside.
 6. Sjekk EM-tallene!: Bodø/Glimt, Bale og Ronaldo i statistikktoppen

  En islandske langpasningskonge, nordirske hardhauser, offside-avvinkede portugisere og en waliser i fyr og flamme.
 7. Slik forklarer England-stjernene fiaskoen

  NICE (VG) (England – Island 1-2) Englands slagne stjerner fant ikke på unnskyldninger etter at lilleputt Island sendte…
 8. Island-profil om norsk treningskultur: – Det var et stort sjokk

  NICE (VG) Birkir Bjarnason (28) snakker like godt norsk som islandsk, men han snakker ikke like varmt om den…
 9. Sky Sports: Hevder Hodgson mistet garderoben under EM

  Sjokktapet mot Island blir dagen derpå beskrevet som en av Englands mørkeste dager på fotballbanen.
 10. Drillo om EM-miraklet: – Like stort for Island som da vi slo Brasil

  (England-Island 1-2) Han ledet Norge til tidenes seier over Brasil for 18 år siden.
 11. Islendinger stilte på jobb etter tidenes EM-fest: – Sov i bilen utenfor byggeplassen

  REYKJAVIK (VG) Islendingene festet knallhardt gjennom natten, men mange stilte på jobb grytidlig dagen derpå.
 12. VG-rapport fra Nice: Århundrets vakreste fotballsagn

  NICE (VG) (England – Island 1-2) Det er nesten som om man må skrive resultatet én gang til for å tro på dette er sant.
 13. Islands keeperhelt takker Bodø/Glimt

  NICE (VG) Bodø/Glimt-keeper Hannes Thor Halldorsson (32) jobbet som filmregissør for fire år siden.
 14. Mirakuløse Island slo ut England av EM

  NICE/OSLO (VG) (England – Island 1-2) Det usannsynlige så umulig ut da England tok ledelsen etter fem minutter.
 15. Tenk om England ryker...: – Verre enn å tape for Norge

  NICE (VG) Det er 30 grader i Nice, og engelskmennene frykter at det kan bli enda varmere. Tenk om Island vinner?
 16. Sjekk Island-utregningen som er blitt en netthit

  Etter å ha eliminert blant annet kvinner, barn, overvektige, blinde og enbente fant en kreativ østerriker ut at Island i…

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder