BRENNHET: Odion Ighalo feirer her sin 11. ligascoring denne sesongen, før han senere scoret sitt 12.. Han har bare tre spillere foran seg på toppscorerlista etter 17 runder. Foto: Matt Dunham , Ap

Nitrist Liverpool overkjørt av Watford: - Et bunnpunkt for Klopp så langt

(Watford - Liverpool 3-0) Etter å ha valset over Southampton for to og en halv uke siden, åpnet Jürgen Klopp opp for at Liverpool skulle kjempe om gullet i Premier League. Siden har det blitt ett poeng på tre ligakamper.

Seieren mot Southampton kom riktignok i ligacupen, men det forhindret ikke Jürgen Klopp i å snakke om gullet i Premier League.

– Vi må være heldige med skader, men spillerstallen er sterk nok til at vi er tittelutfordrere, sa han etter kampen den 2. desember, vel vitende om at det var seks poeng opp til Manchester City, som på det tidspunktet ledet Premier League.

Klopp har ikke vært heldig med skader, men det spørs om ikke den tyske manageren må nedjustere håpet om gull. For etter at Klopp ytret ordene nevnt over, har det gått trått. Tre ligakamper har endt med ett poeng, og opp til ledende Leicester er det blitt 14 poeng.

Søndag var det langt fra ufortjent at poengene ble igjen hos nyopprykkede Watford, som på sin side har 28 poeng og bare er ett poeng bak topp fire i Premier League.

VG Live: Les utfyllende referat fra kampen her!

Omdiskutert 1-0-scoring

Allerede etter to minutter måtte Ádám Bogdán, som voktet Liverpool-buret i Simon Mignolets skadefravær, plukke dagens første ball ut av nettet. Han glapp ballen etter en corner, og idet han igjen fikk 10 fingre på ballen, tuppet Nathan Aké (20) ballen i mål.

– Det er en tabbe å miste den første, men så fanger han den igjen. Målet skulle vært annullert, mente tidligere Tippeliga-trener Petter Myhre, som var til stede i TV 2 sitt Premier League-studio. Samtidig erkjente han at det var vanskelig for dommer Mark Clattenburg å se det hele i kaoset som var foran mål.

Men mål ble det, og ikke lenge etterpå fikk hjemmelaget mer å juble for. Watfords suksessoppskrift denne sesongen gjentok seg: Kaptein Troy Deeney fant brennhete Odion Ighalo og vipps: 2-0.

Fått med deg? Tidligere Lyn-spiller Odion Ighalo scorer mer i Premier League enn i Tippeligaen

– Et bunnpunkt

Det sto seg også til pause, i en kamp der Liverpool hadde mye ball uten å skape noe som helst i løpet av de første 45. Øyvind Alsaker, som kommenterte kampen for TV 2, mente Jürgen Klopp ikke kunne være fornøyd med det Liverpool-laget presterte.

– For Jürgen Klopp var dette et bunnpunkt så lang. Et nitrist Liverpool-lag ligger fortjent under mot Watford, oppsummerte han idet lagene gikk til pause.

– Liverpool har trøbbel mot lag som ligger kompakte, sa den klubbløse manageren Uwe Rösler i TV 2-studio, og mente at laget trenger en dyptliggende playmaker som er bedre enn Lucas.

– Du trenger bokseåpnere som Xabi Alonso. Lucas er ikke god nok til å være den bokseåpneren Liverpool trenger, sa han i pausen.

Mer skadetrøbbel

LIVERPOOL-MANAGER: Jürgen Klopp Foto: , GETTY IMAGES

Etter hvilen var det et friskere Liverpool-lag som entret banen, uten at det resulterte i scoring. Istedenfor var det Watford som på ny fikk uttelling med fem minutter igjen å spille. Målscoreren? Odion Ighalo, selvfølgelig, som står bokført med scoring i fire strake Premier League-kamper.

– Fra første øyeblikk kunne man se at det var vi som jaktet målet. Vi spilte uten frykt, sier tomålsscorer Ighalo.

Og mens Watford kunne juble for tre poeng, ble det med null for Jürgen Klopp og Liverpool.

– Vi fikk en dårlig start. Adám skulle holdt ballen, men etter det skulle han hatt frispark. Reaksjonen vår var veldig dårlig, og vi hadde ikke noe form for grep om kampen. Vi spilte ikke en god førsteomgang, men var uheldige i andre omgang. Med ett mål der hadde kampen vært helt åpen igjen, er Jürgen Klopps oppsummering, som i tillegg til null poeng fikk mer hodebry.

Liverpools etter hvert så lange skadeliste ble nemlig utvidet med ytterligere én spiller. Martin Skrtel er siste tilskudd der.Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder