SJOKKTAP: Erik Hamrén og Rosenborg røk ut av Europa League-kvalifiseringen torsdag kveld. Foto: Scanpix

Hamrén: - Et fryktelig vondt tap

Erik Hamrén gikk på sin største smell som RBK-trener da laget tapte mot lille Qarabagh.

Artikkelen er over 11 år gammel

Les også: Demidov: - Dette er trist

Rosenborg har ikke til vane å ryke ut av europacupkvalifiseringer. Torsdagens bortetap mot Qarabagh er derfor oppsiktsvekkende for RBK å være.

Espens fotballblogg: - Flaut og skammelig!

- Dette er tungt å svelge. Tapet er vondt i kropp og sjel hos alle i laget, og for meg det smerteligste i min tid i Rosenborg, sa Erik Hamrén til NTB.

VG Debatt:
"I dag skjemmes jeg over å være Rosenborg-supporter. Den flaueste fotballdagen i mitt liv. Trodde ikke vi kunne gjøre noe sånt."
Diskuter RBK-kampen her!

Tam første omgang

Rosenborgs oppvisning i første omgang var tamme saker fra den norske serielederen. I løpet av kampens første 45 minutter klarte ikke RBK å spille seg til én eneste målsjanse.

I stedet slet trønderne med manglende hurtighet mot et hjemmelag som forsvarte seg tett og kompakt. Heller ikke Qarabagh kom til de store farlighetene.

Men ett minutt på overtid i første omgang kom den forløsende scoringen for hjemmelaget. Vagif Javadov trillet ballen ut til Rashad Sadygov, som fra 20 meter dunket ballen rett i vinkelen fra skrått hold.

- Vi spilte en direkte dårlig første omgang. Det virket som spillerne hadde høye skuldre, og vi opptrådte feigt som lag. Kun tre-fire klarte å prestere opp mot det nivået jeg hadde forventet meg, fastslo Hamrén.

Lite effektivt RBK-lag

I annen omgang startet Rosenborg friskt, og det virket som bortelaget hadde begynt å skjønne alvoret. I det 53. minutt kom Trond Olsen til en stor sjanse da han på hel volley prøvde å få ballen i nettet. Men Olsen traff ikke godt nok på ballen.

Kampens største mulighet kom etter 74 minutter. Alexander Tettey headet hardt på mål, men ballen gikk like utenfor.

Rosenborg hadde nok sjanser i annen omgang til å utligne til 1-1. Et slikt resultat hadde sendt RBK videre til tredje runde av europaligakvalifiseringen på bortemål. Men målet kom aldri, og dermed tok Rosenborgs europaeventyr slutt før det egentlig hadde begynt.

- I annen omgang hevet vi oss betydelig og fikk flere gode sjanser. Dessverre klarte vi ikke å være effektive nok til å score, sa RBK-treneren.

- Må nullstille oss

Tapet mot Qarabagh er RBKs første tap siden februar. Hamrén håper spillere og trenere klarer å riste av seg skuffelsen før eliteseriemøte med Lillestrøm hjemme på Lerkendal søndag.

- Vi har vært flinke til å nullstille oss når vi har vunnet denne sesongen. Det må vi også klare når vi har tapt, mener svensken.

Tettey skadet

Alexander Tettey pådro seg en strekk i torsdagens kamp, og er ute i flere uker.

- Det dreier seg om en strekk i venstre lår. Vi er usikre på hvor lenge han blir ute, men med slike skader er det gjerne snakk om tre til seks uker på sidelinjen, sier RBK-lege Kjetil Holen til rbk.no.

Les også

 1. Demidov: - Dette er veldig trist

  (VG Nett) En av Rosenborgs mørkeste kvelder ute i Europa er et faktum.

Mer om

 1. Europa League
 2. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Demidov: - Dette er veldig trist

 2. Erik Hamrén: - Dette var bedre enn sex

 3. Prica overrasket over suksessen

 4. Tør ikke si at gullet er sikret

 5. Praktscoring sendte Rosenborg til himmels

Fra andre aviser

 1. - I dag viste vi attityd

  Aftenposten
 2. - Enklere enn vi trodde

  Aftenposten
 3. Hamrén fornøyd med seieren

  Aftenposten
 4. Seriegullet sikret?

  Aftenposten
 5. - Tror de fleste blir klare

  Aftenposten
 6. Hamrén fornøyd med seieren

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder