OMDISKUTERT: Arsenal-spissen Eduardo skaffet straffe da han falt særdeles lett mot Celtic onsdag. Han satte straffen i mål selv like etterpå, men kan bli straffet for filming av UEFA. Foto: Reuters

Wenger ut mot UEFAs «heksejakt» på Eduardo

... mens Fabregas mister gigantkampen

(VG Nett) UEFA vil straffe Arsenal-spiss Eduardo da Silva for filming. - Dette er en skam, tordner manager Arsene Wenger.

Gunnar Bøthun
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

VG LIVE lørdag: Følg Man. Utd - Arsenal kl. 18.15 og seks andre kamper fra kl. 13.45!

Spissen skaffet nemlig londonklubben straffe og dermed 1-0-ledelse på særdeles kontroversielt vis i returkampen mot skotske Celtic i Champions League-kvalifiseringen onsdag. Arsenal gikk videre på komfortabelt vis, etter også ha vunnet den første kampen i Skottland, men etterpå snakket «alle» om Eduardos teatralske opptreden forut for ledermålet.

Les også:Disse møtes i CL-gruppespillet!

- En skam

UEFA (Det europeiske fotballforbundet) har gått ut og sagt at Eduardo kan få to kampers karantene for filmingen. Wengers dom over Det europeiske fotballforbundets håndtering av saken er klar:

- Dette er rett og slett en skam, og totalt uakseptabelt, sier han, og beskylder ifølge CNN UEFA for å ha startet en heksejakt på Eduardo.

VG Nett-leser:- Men hva skjer om dommeren faktisk får det med seg og gir gult kort? Slipper man å få karantene i ettertid, da?Diskutér saken her!

FORBANNET: Arsene Wenger forbereder søksmål etter at Robin van Persie ble skadet. Foto: AFP

Han mener det er grunnlag for å diskutere om straffen var riktig idømt, men at dette likevel ikke er grunn nok til å straffe den kroatiske spissen. Wenger sier at Eduardo da Silva ikke gikk inn i situasjonen med Celtic-keeper Artur Boruc for å skaffe seg straffe.

- Denne saken utpeker jo en spiller som juksemaker, og det er ikke akseptabelt. UEFAs handlemåte kan ikke forsvares, sier han.

Spesial: VG Nett følger Premier League og Champions League!

- En farlig dør

En situasjon som har blitt sett og vurdert av dommeren, kan vanligvis ikke berøres i etterkant. Derfor er Arsene Wenger forbannet - og overrasket - over at UEFA nå kan komme til å straffe Eduardo.

TUMULTER: Celtics spillere var alt annet enn imponert over Eduardo da han skaffet straffe mot dem. Her skjeller Scott Brown ut spissen, mens Niclas Bendtner prøver å roe gemyttene. Foto: AFP

- Dette er første gang i min tid innen fotballen at en avgjørelse gjort av dommeren ikke aksepteres av fotballens organer.

VG LIVE:Slik var kampen Arsenal-Celtic!

Derfor sier Wenger at UEFA er i ferd med å åpne «en veldig farlig dør» i denne saken, om de straffer Eduardo.

LISTE:Hvem vinner Premier League?

- Har bevis

Eduardo har fått hard medfart i pressen i både England og ellers i fotballverden etter kampen, men Wenger mener klubben sitter på bevis for at det faktisk var kontakt mellom spissen og Boruc i den omdiskuterte situasjonen.

- Fabregas ute mot United

SKADET: Arsenals Cesc Fabregas sliter med en skade, og skal være ukatuell til lørdagens storkamp mot Manchester United. Foto: AFP

I morgen skal Eduardo og Arsenal i ilden på fotballbanen igjen. Klubben har fått en god start, men avansement til gruppespillet i Champions League og full pott i serien etter to kamper.

Lørdagens godbit fra Premier League mellom Manchester United og Arsenal på Old Trafford går imidlertid uten Gunners-playmaker Cesc Fabregas, ifølge Wenger.

Den spanske maestroen har slitt med en hamstring-skade den siste tiden, og er uaktuell til gigantkampen, ifølge Wenger.

- Han ble testet i dag, men testen var ikke overbevisende. Derfor reiser han ikke til den kampen, sier Wenger ifølge nyhetsbyrået AFP.

VG LIVE:Se alle Eliteserie-kamper direkte resten av sesongen.Bestill her!

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder