SJEKKER MILJØET: Det har vært uttrykt misnøye med Karen Espelunds lederstil. Fotballpresident Sondre Kåfjord har iverksatt arbeidsmiljøundersøkelser. Foto: Scanpix

Taper minst 30 mill. på VM-fiasko

SKOPJE (VG Nett) Norge står uten seier på fire VM-kvalikkamper og kan trolig se langt etter en plass i VM i Sør-Afrika. Samtidig forsvinner FIFA-bonusen på hele 30 millioner kroner.

Espen Solbakken
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Les også:Landslaget slaktes dagen derpå

President i Norges Fotballforbund, Sondre Kåfjord, var tilstede i Skopje, og kunne etter en ny uavgjort kamp - den tredje av fire så langt i kvalifiseringen - bekrefte den svimlende summen overfor VG Nett.

I tillegg må forbundet regne med lavere publikumstall i 2009.

- En VM-deltakelse i Sør-Afrika er verdt 30 millioner netto. I tillegg får du jo hele løftet det ville gitt fotballen å komme til VM, sier Kåfjord til VG Nett.

- Frykter du tomme tribuner når landslaget skal spille mot Skottland og Makedonia på hjemmebane?

- Nei, jeg gjør ikke det. Dessuten skal vi spille i Nederland først. Alt håp er ikke ute, sier Kåfjord, som ikke ville kritisere det norske laget for innsatsen i Makedonia.

LES OGSÅ:Hangeland freser mot filmingen til Goran Pandev

- Vi hadde sjansen til å score det ene målet vi behøvde, sier han.

John Carew nekter å gi opp VM-drømmen riktig ennå

Ronny Aasland er kommersiell direktør i NFF. Han sier rett ut at det er usannsynlig at det vil bli fullt på Ullevaal stadion i høst.

VGLive:Vi fulgte kampen direkte her!

(saken fortsetter under bildet)

MINDRE FOLK: Ronny Aasland er kommersiell direktør i NFF, han tror det kan bli glissent på Ullevaal i høst om Norge ikke slår Nederland. Foto: Aftenposten

- Men det er som Sondre sier: slår vi Nederland er vi med igjen.

- Hva kan du si om tapte inntekter om Norge skulle miste nok et sluttspill?

- Bare bonusen fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) for å kvalifisere seg, er på 30 millioner kroner, i tillegg ville jo et VM-sluttspill generert mye ny økonomi. Og hadde vi avansert fra gruppespillet i VM, ville inntektene blitt enda større, sier Aasland til VG Nett.

MÅ VINNE: Bjørn Helge Riise og Norge må reise seg og slå Nederland i Rotterdam. Foto: Scanpix

- Hvordan er det øvrige avtalene til NFF nå som VM-håpet nesten er ute?

- Våre avtaler med samarbeidspartnere er ikke basert bonuser, så det er bare marginale tap av inntekter i forbindelse med disse kontraktene, sier Ronny Aasland.

Morten Fevang:Klar for å landslagsdebutere mot idolene

Lesernes børs:Sett karakterer på spillerneProtokoll:Si din mening!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder