HELTESTATUS: Roman Pavljutsjenko og de russiske spillerne har fått mange nye fans etter EM-suksessen. Trener Guus Hiddink får veldig mye av æren for suksessen. Foto: Bjørn S. Delebekk

Hiddink tilbys russisk statsborgerskap

Fra er han sørkoreansk æresborger

BASEL (VG) Guus Hiddinks popularitet i Russland når nye høyder. Det skal allerede være laget et monument av ham, og nå ønskes han velkommen som "ekte" russer av presidenten.

  • Henning Olsen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Les også:Danset Nederland ut av EM

Det var en russisk krigsveteran som gratulerte Russlands president Dimtrij Medvedev med suksessen, men samtidig spurte om det var trygt for Hiddink å reise hjem til Nederland etter kvartfinalen.

- Han behøver ikke reise hjem. Vi kan gi ham russisk statsborgerskap, svarte presidenten.

Guus Hiddink ble konfrontert med dette etter kveldens russiske treningsøkt utenfor Basel.

- Det er en ære. Det er stort land, med en stor historie og flott nature. Det er et vakkert land. Vi får se hva som skjer. Jeg kan leve hvor som helst i verden, svarte Hiddink.

Men hysteriet begynner å ligne på Sør-Korea, som Hiddink sensasjonelt ledet til 4. plass i VM på hjemmebane i 2002. Da ble han den første utlending noensinne som fikk æresborgerskap i Sør-Korea, men det stoppet ikke der.

Han ble tildelt en egen villa på Jeju Island og fikk gratis flyreiser med Korean Airlines og Asiana Airlines. VM-stadion i Gwangju ble omdøpt til Guus Hiddink Stadion.

Nå er han vel bare en seier over Spania i EM-semifinalen fra lignende tilstander i Russland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder