Tromsø på trygg plass etter snøkrigen mot Viking: – Var litt vanskelig å se ballen

(Tromsø - Viking 3-0) «Gutan» seiret i den snødekte bunnkampen og er på trygg grunn for første gang på 148 dager. For Viking er nedrykket nå et faktum.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det var litt vanskelig å se ballen, men jeg synes vi hadde god kontroll. De skapte ikke mye på oss, sa tomålsscorer Thomas Lehne Olsen til Eurosport.

– Vanskelige forhold

For det var et skikkelig nordlandsk vintervær som la rammer for bunnoppgjøret på Alfheim. Spesielt i første omgang var banen kritthvit på grunn av snøen som lavet ned. Men da gjorde Tromsø kort prosess.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Først gjennom Simen Wangbergs hodestøt, før Lehne Olsens nydelige frisparkfot ga Tromsø 2-0 rett før pause. Sistnevnte la på til 3-0 i andre omgang - og vipps så er Tromsø på trygg plass på tabellen med tre poeng ned til Sogndal på kvalifiseringsplassen. Tromsø har ikke ligget over nedrykksstreken og kvalifiseringsplassen siden 3. juni. Det er 148 dager siden.

Les også: Disse profilene er gratis etter sesongen

– Spillerne våre spilte en veldig god kamp under vanskelige forhold. Vi fortjente tre poeng i dag, sa Tromsø-trener Simo Valakari til TV-kanalen.

VIKTIG SEIER: Tromsø-spillerne jublet foran publikum etter 3-0 over Viking. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

– Blytungt

Samtidig har Viking rykket ned. Det finnes ikke flere teorier som kan redde Stavanger-laget som nå skal spille i 1.divisjon for første gang på 31 år.

– Blytungt. Det er trist at Stavanger og Viking skal ned, vi hører ikke hjemme der, sa Julian Ryerson til Eurosport.

Les også: Slik skal Viking reise seg

– Året har vært veldig tøft, men klubben har en stolt historie og kommer til å reise seg igjen. Jeg er motivert til å bli værende i klubben, sa trener Ian Burchnall til Eurosport.

Gamst med 10 målgivende

Tromsø var det klart beste laget i snøballkrigen og etter en halvtime fikk de uttelling. Morten Gamst Pedersen, 36-åringen med 10 målgivende pasninger denne sesongen, slo en corner perfekt på hodet til kaptein Wangberg som headet «Gutan» i føringen. Dette var midtstopperens sjette seriemål.

Les også: Bakenga stresser ikke over fremtiden

Viking gjorde seg ikke helt bort i snøværet. Første omgang var riktignok en oppreisning fra fadesen sist helg, men verken Zymer Bytqi eller Tommy Høiland tok vare på de mulighetene siddisene fikk. Og bakover på banen hadde de store problemer med dødballer.

Se alle kampene fra Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid)

For rett før pause fikk hjemmelaget frispark omtrent 20 meter fra mål. Lehne Olsen sendte ballen rett over muren og under tverrliggeren. 2-0!

TIDLIG DUSJ: Dommer Rohit Saggi ga gult kort to ganger til Vikings Rasmus Martinsen. Etter 77 minutter var han ferdigspilt. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Nøkkeloppgjør neste helg

Kvarteret før slutt var samme manns seriemål nummer åtte et faktum. Gjermund Åsen la inn fra venstre og Lehne Olsen fikk stå helt alene og dunke inn 3-0.

Tromsø jublet for tre poeng som kan definere sesongen. Neste helg venter det et helt avgjørende nøkkeloppgjør i Sogndal.

– Sogndal blir en hard nøtt å knekke, sa Lehne Olsen.

Les også: Tromsø-trenerens ambisiøse regnestykke

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder