Solskjær: Talent ba om unnskyldning etter monstermiss

NUR-SULTAN (VG) (FC Astana – Manchester United 2-1) Turen til Kasakhstan skulle være «starten på noe spesielt» for flere av klubbens tenåringer, varslet Ole Gunnar Solskjær (46). I stedet ble det et mareritt for to av dem: Tahith Chong (19) og Di’Shon Bernard (18).

– Noen ganger bommer angripere på sjanser. Noen ganger scorer forsvarere selvmål. Det handler delvis om uflaks, sier Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Han sier at Chong, som misbrukte en gigantisk mulighet til å åpne målkontoen for klubben, sto frem i garderoben og ba om unnskyldning etter kampen.

– Han sto opp og sa at kampen ville vært annerledes hvis han hadde scoret, og tok ansvaret for det, men nei – ingen angriper burde bekymre seg over å bomme på sjanser. Det er bare en del av å vokse opp. Jeg tror jeg gjorde det en gang selv, sier Solskjær med et smil.

les også

Solskjær bedt om å redde seg selv

Bernard, som avgjorde kampen med negativt fortegn takket være et selvmål i sin Manchester United-debut, fikk et oppmuntrende klapp på skulderen av Solskjær etter kampslutt.

– Han var skuffet. Han kommer til å huske det fra debuten sin, men jeg vil at han skal huske alle de andre berøringene han hadde også. Han forsvarte godt og hadde noen viktige klareringer. Jeg synes han var strålende. Han er så behersket med ballen også, sier nordmannen.

SCORET SELVMÅL: Di’Shon Bernard, som her får en beskjed av keeper Lee Grant, fikk en uheldig debut for Manchester United. Foto: PAVEL MIKHEYEV / X03431

Jesse Lingards første scoring på over ti måneder så lenge ut til å bli den store snakkisen etter en kontrollert forestilling av Manchester United de første drøye 50 minuttene. Men så raknet det på spektakulært vis.

55 minutter var gått da 19 år gamle Chong, kåret til klubbens beste reservelagsspiller forrige sesong og ansett som en fremtidig stjerne, fikk en gyllen mulighet til å score karrierens første seniormål for klubben.

les også

Derfor spiste Solskjær & Co middag 06.00

Etter flott forarbeid av Luke Shaw fikk han avslutte på åpent mål, fra noen få meter, men avslutningen gikk utrolig nok over mål. Chong fortvilte. Snart skulle vondt bli til verre.

På det påfølgende angrepet kontret nemlig Astana og utlignet takket være en velplassert avslutning av Dmitrij Sjomko. Ballen lå i mål bare 38 sekunder etter kjempebrøleren. Ti minutter senere ble Chong byttet ut.

DÅRLIG DAG PÅ JOBBEN: Tahith Chong bommet på åpent mål og ble deretter byttet ut av Ole Gunnar Solskjær. Foto: PAVEL MIKHEYEV / X03431

Da hadde Astana rukket å score enda et mål, denne gangen takket være et selvmål av Manchester United-debutant Di’Shon Bernard (18), som bare et kvarter tidligere hadde sluppet med skrekken etter et mislykket klareringsforsøk som snek seg like over tverrliggeren.

– Det kan hende dere får se starten på noe spesielt, sa Solskjær før kampen, der han stilte med en historisk ung startoppstilling.

Med en snittalder på 22 år og 26 dager stilte Ole Gunnar Solskjær med klubbhistoriens yngste lagoppstilling i en europeisk turnering. Tallet hadde vært mye lavere hvis ikke veteranen Lee Grant (36), vanligvis tredjekeeper, hadde fått sin aller første kamp i mål.

les også

Solskjær avslører raseri i garderoben: – Jeg kunne byttet ut alle sammen

Astana, som sto uten poeng og med 1–13 i målforskjell før dette oppgjøret, så lenge ut til å være en motstander langt innenfor rekkevidde for United-talentene, som hadde full kontroll frem til Chongs kjempebrøler i det 55. minutt, Astanas utligning og Bernards selvmål.

Midtbaneduoen James Garner (18) og Dylan Levitt (19) var kanskje de mest imponerende av de mange tenåringene på banen, men de skulle etter hvert bli kraftig overskygget av lagkameratenes mindre imponerende prestasjoner.

Likevel tar Solskjær med seg flest positive punkter fra reisen til Kasakhstan.

– Jeg så noen fantastiske prestasjoner. De tre ungguttene som debuterte fra start, var strålende, sier nordmannen, som sikter til Bernard, Levitt og Ethan Laird (18).

PS: AZ Alkmaar, med landslagsduoen Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson på laget, spilte 2–2 hjemme mot Partizan Beograd i den andre kampen i gruppen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder