TRAFF IGJEN: Ole Gunnar Solskjær (t.h.) viste nok en gang at han klarer å utmanøvrere et topplag da José Mourinho besøkte Old Trafford på onsdag. Foto: ANDREW YATES / X03469

Derfor er Solskjær best mot de beste: – Viser hvor god Ole er

MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (46) har opparbeidet seg en fin liste han kan bruke til å motivere spillerne sine med før et Manchester-derby der få levner dem en sjanse.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Siden den norske manageren overtok sjefsstolen i Manchester United har han nemlig lyktes stort mot de beste lagene i Premier League.

Fasiten er imponerende hvis man ser på oppgjørene mot de tradisjonelle topp seks-lagene (Liverpool, City, Chelsea, Arsenal og Tottenham) samt den nåværende annenplassen Leicester: åtte seirer, fire uavgjort, to tap og 19–10 i målforskjell på 14 kamper fordelt over Premier League (11), FA-cupen (2) og ligacupen (1).

Den siste som måtte bukke under for «de røde djevlene», var gamlesjefen José Mourinho, som tapte 1–2 på Old Trafford med sitt Tottenham.

– Ser du på Uniteds resultater mot de beste, har de vært gode. Du har sett det i hjemmekampene mot Chelsea (4–0), Liverpool (0–0) og Leicester (1–0) denne sesongen, da har de alltid vist denne typen innstilling. Jeg tror det er lettere for dem, ut fra måten de spiller fotball på, å møte topplag, sier Mourinho og forklarer:

– De er ikke redde for å ta en defensiv tilnærming, og har mange unge spillere med masse energi og god mentalitet. De er komfortable med å legge seg bakpå og kontre. Spillestilen deres passer best mot bedre lag som har ballen mest og tar initiativ.

Det største problemet for Solskjærs menn denne sesongen har vært å spille mot lag som legger seg bakpå, slik at United må ha ballen selv og ikke får utnyttet farten til angriperne Marcus Rashford, Daniel James og Anthony Martial. Det har gitt resultater som 0–1-tap borte mot Bournemouth (58 prosent ballbesittelse) eller 1–2-tap hjemme mot Crystal Palace (71 prosent).

I de beste prestasjonene denne sesongen, derimot, mot Chelsea, Liverpool, Leicester og Tottenham, har United hatt ballen mindre enn motstanderen.

– Vi har ikke vært gode nok til å bryte ned lag når vi har hatt ballen mye, sier Solskjær til VG.

les også

Forvandlingen under Solskjær hylles

Det kommer de neppe til å ha når de besøker Manchester City, ligaens mest ballsikre lag, og en manager i Pep Guardiola som nekter å vike fra sine prinsipper om å styre kampene fra start til slutt.

– Det viser hvor gode United er, hvor gode spillerne hans er og hvor god Ole er, sier den berømte City-sjefen til VG om rivalens imponerende statistikk mot de beste lagene.

– Det er ikke lett å slå de aller beste lagene, men han har klart å gjøre det med jevne mellomrom. Det er fordi de har en god mentalitet og stor tro.

les også

United-stjerne: – Folk sier fæle ting

– De har mange raske spillere og er gode på kontringer. Er det også en del av forklaringen?

– James, Rashford og Martial er spillere av topp, topp kvalitet. Når de får rom, er de så farlige, sier Guardiola til VG og kaller United «et kontringslag».

Han mener at Uniteds prestasjon mot Tottenham var med på å vise at Solskjærs spillere har tro på prosjektet hans.

– Når spillere kjemper på måten de gjorde i den kampen, og gjør det helt til slutten, såer det fordi de tror på det de gjør. Og vanligvis gjør laget det manageren sier. Men jeg har ikke spurt dem om det, sier Guardiola.

En titt på Citys siste kamper kan gi United-spillerne ytterligere motivasjon: Den regjerende seriemesteren har bare vunnet to av de siste seks kampene, spilt uavgjort tre ganger og tapt én gang, mot Liverpool.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Manchester City

Flere artikler

 1. En av hans største triumfer

 2. Slik har Rashford forvandlet seg under Solskjær: – Jeg elsker å se det

 3. Solskjærs store utfordring: Det er krise rundt hver sving

 4. Supertallene som gir Solskjær håp: Best mot de beste

 5. Solskjærs United triumferte i Manchester-derbyet: – Vi gikk for å drepe

Fra andre aviser

 1. Solskjærs United må ut i omkamp

  Aftenposten
 2. Disse spillerne får Fantasy-laget ditt gjennom den viktige juleperioden

  Aftenposten
 3. Guardiola la merke til noe hos United-spillerne. Det er godt nytt for Solskjær.

  Aftenposten
 4. Solskjær advarer dommerne før City-derbyet: – Det er en stor greie

  Aftenposten
 5. Solskjærs drømmeuke komplett: Vant nok en gigantduell

  Aftenposten
 6. Solskjærs United må ut i omkamp

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder