HOPPENDE GLAD: Giulia Gwinn hopper og slår i luften av glede, etter skuddet som ga Tyskland 1–0 mot Kina. Foto: LOIC VENANCE / AFP

19-åringens volleykanon ga tysk drømmestart

(Tyskland – Kina 1–0) Kina frustrerte Tyskland i 66 minutter. Da fikk mesterskapsdebutanten Giulia Gwinn (19) nok.

– Giulia Gwinn blir bare bedre og bedre for hver kamp, og det er veldig viktig at unge spillere får spillere slike vanskelige kamper. Det er supert at Gwinn scoret målet. Det gir masse selvtillit, og Gwinn viste hva hun er kapabel til, sier landslagstrener Martina Voss-Tecklenburg, ifølge FIFA.

Gwinn mottok ballen i returromet etter en tysk dødball. Derfra traff 19-åringen klokkerent. Ballen suste inn bak en sjanseløs Peng Shimeng i målet til Kina.

– Det er selvsagt gøy å score et slikt mål. Det gir selvtillit, men det viktigste er at vi vant, sier Gwinn til NDR.

Freiburg-spilleren, som startet sin første kamp i et stort mesterskap, hoppet av glede etter målet. Og ikke rart det smakte.

For Tyskland, en av mesterskapets store favoritter, presset og presset Kina, men stort sett fikk heroiske Kina blokkert i siste liten. Hvis ikke var Shimeng i veien. Totalt hadde Tyskland 18 skuddforsøk mot Kinas fire.

– Dette krevde hard jobbing. Vi startet kampen bra, men klarte ikke å få målet. Etter sidebytte ble vi mer stabile. Til slutt ble vi belønnet med scoring, sier Voss-Tecklenburg.

Se vårt VM-program:

Etter scoringen hadde Tyskland, som jakter sitt første VM-gull siden 2007, full kontroll på de tre poengene.

Tyskerne styrte første omgang også, men da var det Kina som hadde de største sjansene på kontringer.

De to beste mulighetene fikk Yang Li. 26-åringen var alene med keeper begge ganger, men stolpen og en bom på nesten åpent mål gjorde at det sto 0-0 til pause.

les også

Fransk fest lover godt for Norge

Tyskland har fortsatt ikke sluppet inn mål i første omgang av en VM-kamp siden finalen i 2003 mot Sverige (tysk 2–1-seier), som er 18 kamper siden.

– Vi nøt kampen, men det er litt irriterende at vi ikke scoret. Det er små detaljer. Likevel så ga dette oss større selvtillit før de neste kampene, sier Wu Haiyan, Kinas kaptein, ifølge FIFA.

Tyskland hadde også sine sjanser før hvilen, blant annet giikk et innlegg i tverrliggeren. Alexandra Popp og Dzsenifer Marozsán, Ada Hegerbergs lagvenninne i Lyon, skapte mye problemer for det kinesiske forsvaret.

Tyskland har nå vunnet syv av de siste åtte åpningskampene i VM.

PS1! Den andre kampen i gruppe B spilles mellom Spania og Sør-Afrika kl. 18.

PS2! Søndag (kl. 15.30 på NRK1) åpner Brasil VM mot Jamaica. Til den kampen mangler stjernespissen Marta. Trener Vadão sier hun er på bedringens vei etter skade, men ikke klar til spill i morgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder