Lagerbäck tangerte «Drillo» med norsk seier mot Malta – ikke fornøyd

ATTARD (VG) (Malta-Norge 1–2) Etter en rufsete norsk opptreden i 2–1-seieren over Malta har Lars Lagerbäck vunnet 52 prosent av kampene som norsk landslagssjef. Det har bare Egil «Drillo» Olsen klart før ham av trenerne med mer enn fem kamper i jobben.

 • Joachim Baardsen
 • Jonas Wikborg
 • Henrik Myhrvold Simensen

Her på Ta’ Qali stadion på Malta scoret Joshua King (27) etter bare seks minutter, før Paul Fenech (32) utlignet for vertene kort tid før pause. Midtveis ut i andre omgang ble Alexander Sørloth (23) matchvinner da han puttet i sin tredje landskamp på rad. Det er trønderen den første til å gjøre siden John Arne Riise smalt inn tre på rappen med flagget på brystet i 2009.

Spiss-scoringene bidro til Lagerbäcks 15. seier på 29 kamper under hans ledelse. Til sammenligning styrte «Drillo» Norge til 46 triumfer på 88 matcher i sin første periode som landslagssjef – fra 1990 til 1998.

Bortsett fra Edmund Majewskis tre seirer på fem oppgjør som trener i 1958, har ingen hatt bedre uttelling med Norge enn de to nevnte herrene.

Les også: Kjæresten roser Sørloth

Knuser Høgmo

Lagerbäcks forgjenger, Per-Mathias Høgmo, vant kun 29 prosent av de 35 kampene han ledet det norske herrelandslaget. 18 av matchene ble tapt.

Med Lagerbäck som sjef er den foreløpige fasiten 15 seirer, åtte uavgjorte og seks nederlag.

Selv om svenskens resultater er historisk sterke i norsk sammenheng, endte den ordinære EM-kvaliken med en skuffende 3. plass etter mandagens kamp på her på Malta. Det innebærer at Spania og Sverige tar seg direkte til neste sommers mesterskap på bekostning av blant andre Norge.

Seieren mot Malta var han ikke fornøyd med.

– Med all respekt til Malta, de var godt organisert og forsvarte seg godt, men jeg kan ikke si jeg er fornøyd med vår kamp, sa landslagssjefen på pressekonferansen etter kamp.

På grunn av seieren i tidligere spilte Nations League venter heldigvis en ny mulighet for det norske laget gjennom en playoff i mars.

King bekrefter skade

Sørloths spissmakker Joshua King scoret, misset straffe og forlot banen, helt på tampen med en strekk-kjenning.

– Vi spilte en helt middelmådig kamp. Vi gjorde ingen god kamp, men vi gjorde jobben konstaterer Joshua King overfor VG.

– Jeg regner med at det er en liten strekk, og da pleier det å være i hvert fall to uker ute, men vi får se, sier han, men påpeker at han ikke kan si noe sikkert før han har gjennomført en scan.

God Møller Dæhli

I semifinalen mot Serbia 26. mars har Mats Møller Dæhli (24) lyst til å være med. St. Pauli-spilleren gjorde mandag comeback fra start etter å ha vært utelatt fra troppen de foregående samlingene.

Dæhli måtte gi seg med en skade i pausen, men i løpet av de 45 første minuttene rakk Oslo-gutten å vise sin eminente teknikk, lave tyngdepunkt og store fotballforståelse.

Flere ganger kombinerte høyrekanten også fint med banens beste spiller, Sander Berge (21). Seieren kunne også blitt større hadde det ikke vært for at King bommet på et straffe på stillingen 2–1.

– Den var litt både og. Det er gøy å spille igjen, og jeg føler vi åpner kampen bra. Vi skaper mange sjanser de første 15-20, men så slipper vi oss ned, og det skal ikke skje. Men alt i alt så vinner vi og gjør en profesjonell jobb, sier Mats Møller Dæhli til VG, og sa at det var en «stiv hamstring» som gjorde at han gikk av ved pause.

Heller ikke Alexander Sørloth, som ble første norske herrespiller til å score i tre strake kamper siden John Arne Riise gjorde det høsten 2009, var fornøyd.

– Vi starter veldig godt første 20, får 1-0, men så slipper vi oss veldig ned. Det er undøvendig. Men vi får 2-1 og tar med oss tre poeng, men det er også det eneste vi tar med oss, sier han til VG.

Om egen scoringsrekke er han mer positiv:

– Den er jeg fornøyd med, og så skal vi gå for fire, selvfølgelig, konstaterer Trabzonspor-kjempen.

VG kommer tilbake med mer fra Malta!

DET NORSKE LAGET: Slik startet Norge på Malta. Foto: Fredrik Hagen, NTB scanpix

Les også

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball
 2. Norges Fotballforbund (NFF)
 3. Lars Lagerbäck

Flere artikler

 1. Tam norsk forestilling på Malta – beste norske med 6-er på VG-børsen

 2. Bekreftet: Slik starter Norge mot Malta – gjør fire endringer

 3. Lagerbäck før Serbia-møte: – Vi må bli bedre

 4. Fire lange måneder for Lagerbäck

 5. Braut Haaland mistet landskampen – avbrøt oppvarmingen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder