Mjelde sendte Chelsea til semifinalen på overtid

(Paris Saint-Germain-Chelsea 2–1, totalt 2–3) Maren Mjelde (29) dukket opp på overtid og scoret målet som gjør at Chelsea er klar for semifinalen i Champions League. Dermed blir det møte med Ada Hegerberg og Lyon.

– Lyon blir selvfølgelig en tøff motstander, enda vanskeligere enn det laget vi møtte i dag. Men i Champions League kan alt skje, sier Maren Mjelde til VG.

Paris Saint-Germain ledet 2–0, og det lå an til ekstraomganger da Norges landslagskaptein ville noe annet.

Maren Mjelde var på plass på bakre stolpe på Karen Carneys crossball - og satte ballen i nettmaskene 36 sekunder på overtid. Den bortescoringen ble avgjørende. Med 2–1 til PSG ble det 3–2 til Chelsea sammenlagt.

les også

Lillestrøm sjanseløs mot overmakten: - Dritskuffet

– Jeg spilte høyreback den siste halvtimen. Det var tungt, og jeg var ikke giret på ekstraomganger. Jeg gamblet på et langt løp. Hun fikk til et veldig bra innlegg, og jeg kontrollerte ballen i mål, forteller Mjelde til VG.

Hegerberg og Lyon gikk greit til semifinalen med 4–2 over Wolfsburg - og 6–3 totalt. Kampene mot Lyon går 20./21. og 27./28. april. Bayern og Barcelona møtes i den andre semifinalen.

– Vi var i semifinalen første gang i fjor. Nå har vi sjansen igjen. Det blir tøft, men vi har troen. Nå skal vi jobbe veldig hardt frem mot kampene mot Lyon, sier Mjelde, som var ute med skade i fem måneder før hun var tilbake i Algarve Cup i månedsskiftet februar-mars.

les også

Ada Hegerberg sentral da Lyon slo ut Caroline Graham Hansens Wolfsburg

Maria Thorisdottir var ikke på banen for Chelsea i en kamp der Kadidiatou Diani sendte Paris Saint-Germain i ledelsen rett etter pause og Chelsea-keeper Ann-Katrin Berger rotet inn 2–0 i eget mål. Dermed sto det 2–2 totalt inn i overtiden.

Chelsea har aldri vært i finalen i Champions League for kvinner. Arsenal er det eneste engelske laget som har vunnet dette trofeet.

Maren Mjelder er nå inne i sin andre sesong som Chelsea-spiller og har kontrakt med London-klubben til sommeren 2021.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder