PÅ VEI UT: Sondre Tronstad, som her feirer finaleplass i cupen med FK Haugesund, er i ferd med å forlate klubben. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Haugesund-profil klar for nederlandsk toppklubb

Etter mye frem og tilbake fikk Sondre Tronstad (24) sin ønskede overgang til utlandet likevel.

Tidligere fredag meldte VG at spilleren var på vei til nederlandske Vitesse Arnhem. Nå bekrefter FK Haugesund selv overgangen.

– Vi har vært opptatt av å ivareta både våre egne interesser og imøtekomme Sondres ønske om en overgang, sier sportslig leder Eirik Opedal i FKH.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Tronstad har signert en 3,5-årskontrakt med Vitesse.

Klubben har vist stor interesse for Tronstad etter en bunnsolid sesong i Eliteserien, Europa League-kvalifisering og cupen, der Haugesund nådde finalen.

Den tidligere Start-spilleren, som var i Huddersfield i to år før han returnerte til Norge og Haugesund, har ikke vært på FKH-trening de siste dagene.

Grunnen er et gjennombrudd i forhandlingene mellom Haugesund og Vitesse som førte til at Tronstad kunne sette kursen mot Nederland onsdag kveld.

Etter å ha gjennomført de medisinske undersøkelsene fredag, signerte han kontrakten.

les også

Vålerenga-spiller klar for Bundesliga

Haugesund har tidligere i vinter avslått en rekke bud fra den nederlandske klubben, som ligger på sjetteplass i Eredivisie. Et av dem, som ble omtalt av TV 2, skal ha vært på seks millioner kroner.

For to uker siden meldte Haugesunds Avis at Tronstad-overgangen hadde gått i vasken fordi Vitesse skal ha trukket budet sitt og gitt opp jakten på nordmannen.

Men til slutt gikk FKH med på å akseptere et bud. Det er grunn til å tro at overgangssummen ligger et sted mellom fem og ti millioner kroner.

Vitesse kjemper denne våren om kvalifisering til Europa League. Laget ligger kun tre poeng bak tredjeplass Willem II.

Tronstad følger i fotsporene til landsmenn som Martin Ødegaard (utlånt til Vitesse i 2018/19-sesongen) og Marcus Pedersen (var i klubben fra 2010 til 2014).

Han er den andre nordmannen som selges til Nederland i dette overgangsvinduet, etter at Tromsø solgte Runar Espejord til Heerenveen for fem millioner kroner.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder