Van Dijk og Salah sikret Liverpool-seier mot Manchester United

LIVERPOOL (VG) (Liverpool – Manchester United 2–0) Etter et opphetet hatoppgjør klarte Jürgen Klopp (52) på tredje forsøk å beseire Ole Gunnar Solskjær (46).

 • Arilas Berg Ould-Saada

Etter to sjansefattige uavgjortkamper mot Solskjærs United kunne tyskeren feire en fortjent seier takket være lagets to største stjerner.

Virgil van Dijk stanget inn åpningsmålet etter et kvarter før Mohamed Salah punkterte kampen på overtid foran et ekstatisk Anfield-publikum, som sang at «vi kommer til å vinne ligaen» etter 30 års ventetid.

– Et av de beste derbyene vi har spilt så langt. Vi var veldig dominerende i mesteparten av kampen, sier Klopp.

2–0-seieren betyr at Liverpool øker sin luke på toppen av Premier League til hele 16 poeng – med én kamp til gode på konkurrentene. Manchester United ligger fortsatt på femteplass med fem poeng opp til fjerdeplass Chelsea.

– Dette er et smertefullt øyeblikk for Manchester United, sier Gary Neville på Sky Sports.

– Det var noen skuffende situasjoner, sier Solskjær.

les også

– Virker som Pogba prøver å provosere Solskjær

– Amatørmessig

Etter et rolig åpningskvarter fikk Manchester United for alvor merke hvorfor Liverpool sto med 61 poeng av 63 mulige før kampstart.

En perfekt corner fra spesialisten Trent Alexander-Arnold ble stanget i mål av en ruvende Virgil van Dijk, som noterte seg for sitt fjerde mål for sesongen, men det var all grunn til å stille spørsmål ved Uniteds forsvarsspill.

Det var det åttende baklengsmålet på corner for United denne sesongen – flest i Premier League – og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor når den 171 cm høye 19-åringen Brandon Williams var den som skulle prøve å stoppe den 23 cm høyere van Dijk, en av verdens mest målfarlige midtstoppere.

– Amatørmessig planlegging, skriver Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst på Twitter.

– Jeg pleier å bli markert av de sterkeste hodespillerne, sier en litt forundret van Dijk til Sky Sports.

Scoringen satte fyr på Anfield, som jaget spillerne sine fremover i banen. Sadio Mané ble stoppet i siste liten av Luke Shaw, som for anledningen spilte som venstre midtstopper.

les også

Klopp om Solskjær-stilen: – Merkelig

– Latterlig

Så kom kampens mest omtalte situasjon: En høy ball falt ned mot David de Gea, som prøvde å fange den, men van Dijk hoppet også opp, traff keeperen, og førte til at han glapp ballen. I kjølvannet av hendelsen plasserte Roberto Firmino ballen vakkert i mål.

Dommeren godkjente scoringen, og åtte illsinte Manchester United-spillere omsvermet ham. Sintest av alle var de Gea, som pådro seg et gult kort for protestene. Samtidig ble videobildene undersøkt av VAR, som besluttet å annullere scoringen.

SATTE SINNENE I KOK: Manchester United-spillerne omsvermer dommer Craig Pawson etter Roberto Firminos scoring, som senere ble annullert av VAR. Foto: CARL RECINE / Reuters

Det ble møtt med forbauselse blant ekspertene i Sky Sports-studio.

– Det er for meg uforståelig at de annullerer dette målet. Fotballen har blitt gal. Hvordan er det et frispark, spør tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane.

– Det er ikke frispark under noen omstendigheter. De vet ikke hva de driver med. Det er latterlig, sier tidligere Liverpool-spiller og -manager Graeme Souness.

ANNULLERT: På grunn av denne duellen mellom David de Gea og Virgil van Dijk ble 2–0-målet til Roberto Firmino annullert av VAR. Foto: CARL RECINE / Reuters

Uavhengig av den annullerte scoringen kunne Liverpool ledet med flere mål allerede før pause. Firmino bommet så vidt på mål like etterpå, og en Gini Wijnaldum-scoring ble avblåst for en knapp offside, før Sadio Mané ble stoppet av en spinnvill benparade av de Gea.

Like etter pause fortsatte Liverpool i samme spor: Mohamed Salah bommet på en gigantsjanse etter to minutter, så traff Jordan Henderson stolpen.

Manchester United klamret seg fast, men til tross for det ensidige kampbildet var de nær ved å utligne både før og etter pause: Andreas Pereira kom skliende akkurat litt for sent på et innlegg av Aaron Wan-Bissaka i det 41. minutt, og Anthony Martial ble for het i toppen alene med keeper etter en times spill.

Salah hadde også vært for het i toppen ved noen anledninger, men etter en kontring på overtid holdt han hodet kaldt, satte spikeren i kisten og kastet drakten i ekstase.

Premier League

SVUTMP
1Leicester City22007256
2Everton22006246
3Arsenal22005146
4Liverpool22006336
5Crystal Palace22004136
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Liverpool FC
 4. Manchester United
 5. Jürgen Klopp

Flere artikler

 1. Videodømming i fokus da Liverpool vant igjen – 36 ligakamper uten tap

 2. Solskjær refses for planen mot van Dijk: – Ikke til å tro

 3. Virgil van Dijk slo Messi i Europa og Asia

 4. Alisson utvist da Liverpool økte forspranget

 5. Klopp etter tapet i Madrid: – Velkommen til Anfield

Fra andre aviser

 1. Denne situasjonen skapte heftige reaksjoner: – Det er latterlig

  Aftenposten
 2. Etter Liverpool-tapet kom Solskjær med en skuffende nyhet til supporterne

  Aftenposten
 3. Denne situasjonen skapte heftige reaksjoner: – Det er latterlig

  Fædrelandsvennen
 4. Premier League-rekorden glapp for Liverpool

  Aftenposten
 5. Liverpool slapp med skrekken mot bunnlaget

  Aftenposten
 6. Premier League-rekorden glapp for Liverpool

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no