KAN BLI SOLGT: Sander Berge kan bli klar for Sheffield United denne uken. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Heftige forhandlinger: Spillet om Sander Berges overgang til Premier League

Sheffield United og Genk skal i stor grad være enige om hovedtrekkene i den potensielle rekordovergangen til Sander Berge (21), får VG opplyst, men det gjenstår fortsatt detaljer som kan vippe saken den ene eller andre veien.

Det har foregått hektisk møtevirksomhet i Belgia de siste dagene. Hovedpersonen er en 21-åring fra Asker som, avhengig av hvordan forhandlingene forløper de neste timene, kan bli tidenes dyreste norske fotballspiller innen natt til lørdag.

Ifølge VGs opplysninger er Sheffield United og Genk på bølgelengde når det gjelder totalrammen i en potensiell overgang.

les også

Genk-direktør bekrefter Premier League-bud på Sander Berge

Flere uavhengige kilder opplyser at Berge, dersom han blir solgt, vil koste Sheffield United mellom 20 og 25 millioner euro i overgangssum. Det tilsvarer mellom 200 og 250 millioner kroner.

Selv om det har foregått en svært positiv utvikling i forhandlingene mellom Premier League-klubben og de regjerende belgiske seriemesterne siden det avslåtte budet på rundt 200 millioner kroner som VG avslørte søndag, skal partene ikke ha kommet til full enighet ennå.

les også

Klopp bekrefter Berge-interessen: – Veldig god

Slik VG forstår det, forhandles det fortsatt om flere vesentlige detaljer:

  • Hvor mye Genk skal få utbetalt i «cash» umiddelbart, og hvor stor videresalgsklausul de skal få inkludert. En høyere overgangssum vil føre til en lavere prosent på spillerens videresalg, og vice versa.
  • Hva slags bonuser som skal inkluderes i avtalen. Det finnes mange betingelser som kan utgjøre grunnlaget for en bonus, og det er stor forskjell i hvor oppnåelige de kan være. For eksempel er en bonus for å ha spilt 10 kamper mer eller mindre garanterte penger, mens en bonus for å vinne Gullballen er forsvinnende usannsynlig.

Forhandlingene om Berge-overgangen har tatt lengre tid enn partene forutså, men det er stor optimisme fra alle parter om at en overgang kan komme i orden innen overgangsvinduet stenger ved midnatt natt til lørdag.

Sander Berge trente som vanlig med Genk både tirsdag og onsdag.

Genks sportsdirektør Dimitri De Condé uttalte seg tirsdag om den mulige overgangen.

– Jeg kan ikke si om han fortsatt er Genk-spiller den 1. februar. Vi har blitt tilbudt store penger – det gjør det komplisert, sier han og legger til at han vil holde samtalene med spilleren private.

les også

Liverpool-stjerne ble tatt på sengen av Sander Berge: – Jeg undervurderte ham

Sander Berge og hans agenter Mike Kjølø og Morten Wivestad har holdt kortene svært tett til brystet siden forhandlingene med Sheffield United ble kjent. Ingen av dem har besvart VGs henvendelser.

Erling Braut Haalands overgangssum fra RB Salzburg til Borussia Dortmund har ikke blitt bekreftet, men flere medier har meldt om at han hadde en utkjøpsklausul på rundt 200 millioner kroner. I så fall er han tidenes dyreste nordmann.

Mohamed «Moi» Elyounoussi tok den forrige rekorden da han ble solgt fra FC Basel til Southampton for rundt 190 millioner kroner.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder