«Pappa Smarason» scorer alltid når han har besøk ...

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm-Strømsgodset 2–1) Tomålsscorer Arnor Smarason (30) hadde en god følelse før han gikk ut på Åråsen-gresset søndag kveld: Han hadde nemlig begge «lykke-gutta» sine på tribunen.

– Broren min og bestekompisen min var til stede. Og det er helt sant: De gangene en av dem er til stede på kampene mine, så pleier jeg å score. Så i dag, da begge var her, så scoret jeg to, smiler Arnor Smarason der han sitter med VG i LSK-garderoben på Åråsen.

Han er glad og lettet. Og få kunne unngå å se hvordan islendingen feiret scoringene sine: Ved å ta ballen innenfor drakten, som at det var en graviditet han skulle markere. Og det er det:

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Ja, det stemmer. Barnet kommer i desember, bekrefter islendingen - som har vært ekstremt viktig siden han kom til Lillestrøm i fjor.

– Arnor er spilleren vi savnet, en god link-spiller for de andre. Han er blant de beste jeg har spilt med, og han minner litt om Runar Kristinsson og Robert Koren. Det er i nærheten av det nivået, sier Frode Kippe (41) - som nesten har spilt med samtlige som har vært innom Lillestrøm siden 1997 ...

– Arnor var en spiller jeg mente LSK behøvde. Først og fremst er han en flott person, et fint menneske med masse erfaring. Men i tillegg fikk vi en spiller med enorm spilleforståelse, og en «poeng-spiller». Det siste punktet var at han vi ikke hadde en sånn spiller i klubben. Jeg kaller rollen «9 1/2», sier LSK-trener Jørgen Lennartsson til VG.

Ex LSK’er Kristoffer Tokstad skaffet Strømsgodset et lite håp med reduseringen sin etter 73 minutter, men det var det Godset stort sett klarte å skape på 90 minutter. Det gikk konstant for sakte, og den første timen var laget fra Drammen også for sent inne i de fleste dueller.

Det kom seg litt mot slutten. LSK virket slitne, spillerbyttene var ikke heldige fra Jørgen Lennartsson og SIF overtok mye av banespillet de siste 25 minuttene. Men Herman Stengels forsøk på å spille fri medspillerne lyktes for sjelden.

– Det gjøres for mange personlige feil, altfor mange. Og selv om det er fremgang, du ser at kollektivet begynner å komme nå, så fortsetter motgangen. «Personlige feil-syndromet» rir Strømsgodset, og vi må få marginene med oss, og ikke minst må vi takle motgangen, sier Godsets sportssjef Jostein Flo til VG - på vei ut fra Åråsen.

Flo legger til at «vi må prøve å forsterke».

– Takler dere et eventuelt nedrykk?

– Vi skal ikke rykke ned, svarer Flo - og legger til at han forstår at spørsmålene stilles, men at han ikke tenker sånn. Flo skal være med på at Godset reiser seg. Det er det eneste han tenker på nå.

VG Live: Les fullstendig referat fra kampen her!

Lillestrøm dominerte banespillet de første 60 minuttene, uten å imponere voldsomt. To scoringer av islandske Arnor Smarason i de siste tre minuttene av 1. omgang, gjorde at LSK fikk den ledelsen de slet med å skaffe seg de 42 første minuttene.

På den første scoringen, etter 42 minutter, gikk ballen i mål på tredje forsøk. Først stupheadet Daniel Gustafsson et innlegg fra Kristoffer Ødemarksbakken, keeper reddet, ballen gikk ut til Aleksander Melgalvis, keeper reddet igjen - men returen var Smarason raskest på. 1–0 LSK.

– Jeg tar ofte sånne løp, og bare to prosent av gangene lykkes jeg. Men denne gangen gjorde jeg det, sier Smarason til VG.

Tre minutter senere satte Simen Rafn opp Smarason på skudd. Islendingens forsøk var ikke spesielt godt, men Viljar Myhre klarte ikke å redde. 2–0 LSK.

– Jeg trodde keeper skulle ta den, sier Smarason - ærlig.

Det virket som LSK hadde full kontroll på spillet, men likevel ble det uro blant Kanarifansen da LSK virket stresset de siste 20–25 minuttene. Men Godset evnet ikke, og dermed er laget fortsatt jumbo på tabellen etter halvspilt sesong.

Det ser stygt ut.

– Er det mulig å overleve?

– Selvfølgelig er det mulig. Det er det vi trener for og lever for. Jeg er 100 prosent overbevist om at vi overlever. Men det er ikke der jeg er. I mitt hodet handler det om å bli bedre i presset, bedre i det offensive. Det er de handlingene som skal til for å bli komme oppover på tabellen som er viktig for meg, sier Godset-trener Henrik Pedersen til Eurosport.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder