Klopp rasende etter VAR-drama mot Solskjærs United: – Alt gikk mot oss

MANCHESTER/OSLO (VG) (Manchester United – Liverpool 1–1) Ole Gunnar Solskjær (46) så lenge ut til å lede Manchester United til en uventet seier over erkerivalen, men fem minutter før slutt utlignet Liverpool – uten at det gjorde blidgjorde Jürgen Klopp nevneverdig.

To hendelser fikk fikk det til å koke over for Liverpool-trener Jürgen Klopp i den 1. omgangen på Old Trafford, der han mente to VAR-avgjørelser gikk mot det besøkende laget.

I forkant av Rashfords 1–0-mål mente en rasende Jürgen Klopp at Divock Origi burde fått frispark etter å ha blitt taklet av Victor Lindelöf. På sidelinjen så man en oppildnet Klopp kjefte 4. dommer huden full da målet ble stående.

– Jeg så umiddelbart at det kunne bli et mål, og det ble umiddelbart klart at det skulle sjekkes av VAR. Da var resten av trenerteamet på tærne allerede, men jeg ba dem roe ned fordi jeg var 100 prosent sikker på at målet ville bli omgjort, sier Klopp til pressen etter kampen.

– Vi har problemet at dommeren lar spillet fortsette fordi han har VAR, men så sier VAR at det ikke var en tydelig forseelse, så man kan si at det ikke er en forseelse sånn at det ikke blir omgjort. Det er et åpenbart VAR-problem for øyeblikket. Jeg er ikke sint eller noe, men wow...

les også

Mourinho roser Solskjær: – Ville vært stolt

Solskjær uenig

Klopp fortsatte sin tirade mot fjerdedommeren i flere minutter før han til slutt ga seg, men snart skulle han nok en gang tenne på alle pluggene etter et nytt VAR-drama. Sadio Manés utligning ble avblåst for hands bare åtte minutter senere.

– Alt gikk mot oss. Vår egen innsats i første omgang også, men vi ble fortsatt ikke slått og kunne vunnet kampen, sier en oppgitt Jürgen Klopp etter uavgjortkampen i Manchester.

Ole Gunnar Solskjær delte – ikke overraskende – ikke Klopps synspunkt. Han mener begge situasjonene var «spot on» og sier dette på spørsmål om Lindelöf burde blitt avblåst i forkant av Rashfords mål:

– Absolutt ikke, det er ikke basketball. Han var borti ham, men det er ikke en klar og tydelig forseelse, sier Solskjær, som roser dommerens innsats.

– Han lot kampen bli spilt slik den skal spilles, som et derby.

les også

Sjokkert over Solskjærs store problem: – Er blitt avslørt

Taktisk trekk

Solskjær trakk en 3–5–2-formasjon opp av hatten, etter å ha spilt med en firer bak i alle kampene så langt denne sesongen, og det taktiske trekket fungerte som det skulle: Liverpool skapte mindre enn de vanligvis gjør, mens en nykomponert spissduo bestående av Marcus Rashford og Daniel James fikk flere muligheter til å bruke farten sin inn bak Liverpool-forsvaret.

– VI satt opp laget til å angripe, til å være aggressive og skape sjanser – og jeg syntes vi gjorde det, sier Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

Etter pause tok Liverpool over føringen i kampen, og Manchester United ble liggende lavere og lavere, men dette var ikke dagen for Liverpool, som slet med å skape de helt store sjansene til tross for at de dominerte banespillet i andre omgang.

Men en lenge frustrert Klopp kunne til slutt juble for scoring, og denne gangen ble den stående: Innbytter Lallana lusket på bakerste stolpe og plasserte inn 1–1-målet etter innlegg fra Robertson.

Dermed er Liverpool fortsatt ubeseiret etter ni Premier League-runder, mens Manchester United blir liggende på nedre halvdel av tabellen, fortsatt med kun to poeng til nedrykksstreken.

Sjekk Martin Ødegaards helfrekke pasning mot Real Betis tidligere i dag:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City26173667293854
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder