IKKE FORNØYD: Ole Gunnar Solskjær virket lite imponert over det han så av laget sitt mot AZ Alkmaar. Her på benken med assistent Mike Phelan. Foto: TF-Images / Getty Images Europe

Nye skrekktall for Solskjær etter målløs United-kamp mot AZ

HAAG (VG) (AZ Alkmaar – Manchester United 0–0) Ole Gunnar Solskjær (46) har fortsatt ikke funnet løsningen på Manchester Uniteds store problemer i angrepsspillet.

Det viste seg nok en gang da laget hans kun klarte 0–0 borte mot Fredrik Midtsjøs AZ Alkmaar i andre runde av Europa League-gruppespillet.

– Det er et bra poeng på bortebane mot en god motstander. Det var også et vanskelig underlag. Du må huske på at de slo Feyenoord 3–0 nylig. Vi gjorde mange endringer, så jeg er veldig fornøyd, sier Solskjær på en pressekonferanse her i Nederland etter matchen.

– Dere har gått 10 kamper på bortebane uten å vinne. Hva er problemet?

– I dag var det dommerens avgjørelse. Vi skulle hatt straffe. Da kunne vi sittet her og smilt. Vi skulle også ha vunnet mange av de kampene på bortebane, så jeg syns ikke det er et problem, sier Uniteds norske manager.

les også

Solskjærs oppførsel overrasker: – Ulikt ham

Fryktelig statistikk

Nå står laget med syv scorede mål på sine ni siste kamper – et snitt på drøye 0,75 mål per kamp. Og ikke nok med det: Manchester United leverte ikke et eneste skudd på mål mot nederlenderne.

Kun to andre lag har levert en slik bunnotering på 36 kamper i Europa League denne sesongen, ifølge journalist Daniel Storey, og Opta melder at det er første gang at United spiller en kamp uten skudd på mål i løpet av sin 25 kamper lange historie i denne turneringen.

De faller også til andreplass i gruppen sin etter at Partizan Beograd tok en sterk 2–1-seier borte mot Astana.

Her kan du se kampens mest omdiskuterte situasjon da Marcus Rashford kanskje ble snytt for straffe:

Eksperiment feilet

Solskjær eksperimenterte fra start ved å bruke kantspilleren Daniel James som spydspiss, mens 18 år gamle Mason Greenwood, som har scoret i sine to siste kamper fra start, ble plassert på høyrekanten. Laget hans har ikke scoret mer enn ett mål i en kamp siden serieåpningen mot Chelsea, så noe måtte Solskjær prøve på, men det ble raskt tydelig at forsøket ikke var særlig fruktbart.

For det var AZ som dominerte den første omgangen på en sliten kunstgressbane som Solskjær hadde uttrykt sterk misnøye med i forkant av oppgjøret. Med en imponerende Midtsjø som midtbanemotor spilte vertene til tider flott angrepsfotball, og deres syv cornere før pause mot Uniteds null sa det meste om hvordan kampbildet hadde vært.

les også

Haaland ber om å bli skjermet fra pressen: – Dritkjedelig

Den eneste sjansen for Solskjærs menn i første omgang kom like etter at Greenwood hadde blitt flyttet tilbake som spiss: James kom seg rundt på høyrekanten og slo inn langs bakken til unggutten, som kunne avslutte upresset noen meter fra mål, men avslutningen ble blokkert av den nederlandske forsvarsveteranen Ron Vlaar.

– Det var 45 minutter av livet mitt jeg aldri får tilbake, skrev The Times-journalist Paul Hirst på Twitter i pausen.

– Dette er det verste United-laget jeg har sett i hele mitt liv, mener ESPN-redaktør Alex Shaw.

Det var mer underholdende å være på Anfield onsdag kveld:

– Skulle hatt straffespark

AZ tok ikke foten av gasspedalen etter pause, og høyrebacken Yukinari Sugawara fikk stadig store rom å boltre seg i på kanten, der han slo flere farlige innlegg som skapte trøbbel for United.

Gjestene fortsatte derimot i samme spor som før hvilen, og etter at laget hans ikke skapte en eneste sjanse det første kvarteret i andre omgang, valgte Solskjær å sette inn Marcus Rashford for James. Heller ikke det ga noen umiddelbar effekt.

I stedet fortsatte AZ å presse: 19 år gamle Owen Wijndal tvang frem en akrobatisk David de Gea-redning med 20 minutter igjen å spille, før Oussama Idrissi fyrte av et skudd som strøk stolpen.

les også

Haaland åpner opp om dramatiske døgn: – Har ligget i sengen og tenkt mye

Solskjærs andre trekk for kvelden var å sette inn Jesse Lingard for Greenwood kvarteret før slutt, og kort tid senere kom situasjonen som trolig vil bli husket best fra en ellers lite hendelsesrik kveld: Rashford dro en flott finte i AZ-feltet og så ut til å bli felt av Stijn Wuytens, men dommeren vinket spillet videre.

– Der skulle United hatt straffespark. Det er merkelig dømming, kommenterte Nils Johan Semb på TV 2, mens Solskjær smilte oppgitt langs sidelinjen og snakket med fjerdedommeren.

På overtid gikk det fra vondt til verre for den norske manageren da Lingard så ut til å pådra seg en muskelskade. Søndag venter Newcastle på bortebane, der Solskjær fortsatt har til gode å vinne en kamp som permanent Manchester United-manager.

– Han strakk hamstringen. Forhåpentligvis er det ikke for ille, sier Solskjær om Lingard.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder