SKAPT OPPSTANDELSE: Det stormer rundt Arthur, som ikke vil spille mer for Barcelona, til tross for at han er under kontrakt med klubben. Foto: JUANJO MARTIN / EFE

Arthur nekter å spille Champions League – klubbpresidenten i harnisk

Allerede Juventus-klare Arthur (23) refses av Barcelonas klubbpresident. Årsaken er at han nekter å returnere fra Brasil for å hjelpe Barcelona i Champions League.

 • Yngve Gjerde

– Det Arthur har gjort viser en total mangel på respekt for lagkameratene. Laget ønsker å gjøre det bra i Champions League. Det gir ikke mening å bare forsvinne når man kjemper om en så viktig tittel. Det er umulig å forsvare, og umulig å forstå.

De krasse ordene kommer fra Josep Maria Bartomeu, klubbpresident i Barcelona, fra et intervju gjort med den spanske avisen Sport.

les også

Giganthandel mellom storklubbene: Pjanic og Melo «byttes» i storhandel

Den kraftige kritikken er rettet mot midtbanespilleren Arthur. Etter at La Liga-sesongen ble avsluttet ble samtlige spillere innvilget en liten ferie før forberedelsene til Champions League.

Arthur benyttet muligheten til å reise til hjemlandet Brasil. Nå nekter han å spille mer for klubben.

– At Arthur er misfornøyd med ledelsen, det for så være. Men du får begrenset med sympati herfra om du skal sutre deg ut av en kontrakt to uker før tiden. Han har lagkamerater som han setter i stikken her. Det er det som er det mest graverende, og mest betegnende for situasjonen, sier Petter Veland, ekspert på spansk fotball, til VG.

«REBELLERER»: Dette var forsiden til avisen Sport 28. juli. Foto: FAKSIMILE, SPORT

Klar for Juventus

Katalanerne har allerede hatt en turbulent sesong som endte med 2. plass i La Liga – bak erkerival Real Madrid – og mye intern stridighet. VG har tidligere, med hjelp fra Veland, gått i dybden på kaoset som råder i Barcelona.

– Det er et nytt, lite kapittel i Barcelona, men som kommer som en lang rekke av små kapitler. Hver for seg er de kanskje ikke så alvorlige, men når man legger de sammen blir det ganske alvorlig. En eller to sånne saker må man nesten regne med fra tid til annen, men det kommer så jevnlig i Barcelona. Det underbygger vel bare essensen i den pluss-artikkelen på at ting ikke er som det skal i Barcelona, sier Veland.

Den saken kan du lese her:

les også

En klubb i kaos: Barcelonas mørke situasjon – og håpet om fremtiden

Pluss content

8. august skal de i aksjon i Champions League igjen. Den turneringen er deres siste mulighet til å vinne et trofé i 2019/20-sesongen.

Da spillerne returnerte til Barcelonas treningsanlegg for å gjennomgå obligatoriske coronavirus-tester og returnere til trening, var ikke Arthur til stede.

Arthur er allerede klar for Juventus, etter at Torino-klubben og Barcelona ble enige om en avtale som sender 23 år gamle Arthur til Italia og seks år eldre Miralem Pjanic til Spania.

Foto: ENRIC FONTCUBERTA / ANDREA DI MARCO / EFE-ANSA

Overgangene gjennomføres imidlertid ikke før 2019/20-sesongen er helt ferdigspilt. Champions League er det siste som står på agendaen for både Barcelona og Juventus.

– Ingen har gitt ham tillatelse

Nå varsler Bartomeu at Barcelona vil opprette en sak mot Arthur, som trolig kan vente seg å bli straffet.

– Vi ble enige om at han skulle spille til Barcelona frem til Champions League-sluttspillet var over. Han er en spiller som har vært viktig og som kan hjelpe oss. Men han kom aldri hjem fra miniferien. Han viser en uakseptabel mangel på disiplin. Det er ingenting som kan forsvare hans fravær.

– Han ringte og sa «Jeg kommer ikke tilbake. Jeg blir værende i Brasil». Det er han som har tatt valget. Ingen har gitt ham tillatelse til det, hevder Bartomeu.

Ifølge Sport har Arthur engasjert advokater for å prøve å forhandle frem en terminering av Barcelona-kontrakten.

At Arthur angivelig nekter å spille er dårlig nytt for Barcelona, som må klare seg uten både Sergio Busquets og Arturo Vidal i returoppgjøret mot Napoli. Begge to er suspendert.

Det første oppgjøret mellom Barcelona og Napoli endte 1–1 i Italia. Dersom spanjolene tar seg videre, møter de trolig Bayern München i kvartfinalen. Tyskerne har en 3–0-ledelse før returoppgjøret mot Chelsea i åttedelsfinalen.

– Med eller uten Arthur skal laget de stiller mot Napoli holde i massevis med 1–1 og bortemål som utgangspunkt. Signaleffekten og oppførselen er verre enn fraværet i seg selv, sier Veland.

Les også

 1. Cádiz-supporterne ga blaffen i coronaviruset og tok opprykksfesten på forskudd

  (Cádiz - Fuenlabrada 0–1) Cádiz-supporterne var mer enn klare for opprykk til La Liga da laget møtte Fuenlabrada…
 2. Spår Madrid-dominans etter ligagullet: – Jeg er begeistret over klubbdriften

  (Real Madrid-Villarreal 2–1, Barcelona-Osasuna 1–2) Karim Benzema feide all tvil av banen.

Mer om

 1. Spansk fotball
 2. Barcelona
 3. La Liga

Flere artikler

 1. Veland om Messis Barcelona-slakt: – Det er rene ord for pengene

 2. Real Madrid-spiller testet positivt på coronaviruset

 3. Pluss content

  En klubb i kaos: Barcelonas mørke situasjon – og håpet om fremtiden

 4. Giganthandel mellom storklubbene: Pjanic og Melo «byttes» i storhandel

 5. Pluss content

  Han kan bli sommerens milliard-mann

Fra andre aviser

 1. Gigantklubben slår sprekker: Messis oppførsel satte fart på ryktene

  Aftenposten
 2. Drømmetrekning i Europlaliga: Solskjær kan møte Solbakken i kvartfinalen

  Aftenposten
 3. Keeper-legenden Buffon forlenger kontrakten med Juventus

  Aftenposten
 4. Drømmetrekning i Europlaliga: Solskjær kan møte Solbakken i kvartfinalen

  Fædrelandsvennen
 5. Han danker ut Messi og Ronaldo. Men Europas målkonge er ingen folkehelt i hjemlandet.

  Aftenposten
 6. Keeper-legenden Buffon forlenger kontrakten med Juventus

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder