Ceide og Holse herjet med Sarpsborg: – Vi har en god tone

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Sarpsborg 08 5–1) Ungguttene Carlo Holse (21) og Emil Konradsen Ceide (18) herjet med Sarpsborg da de faste driblefantene Pål André Helland og Samuel Adegbenro var ute med karantene og skade.

 • Erik Eikebrokk

Holse og Ceide stod bak det meste av det Rosenborg skapte i det som var en særdeles åpen og underholdende kamp mot Sarpsborg 08.

Dansken ble den store helten med to mål på fem minutter. Oppskriften var den samme begge ganger. Dansken timet løpet perfekt, skar inn fra høyre, slik Rosenborg-stilen sier at han skal, og fikk ballen i akkurat riktig tidspunkt. Først fra Ceide etter 63 minutter. Så fra innbytter Edvard Tagseth fem minutter senere.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Vi har en god tone, og har scoret mye sammen på trening. Han er en god spiller, og er flink til å finne de siste pasningene. Fordi han skaper så mye rundt seg, og tiltrekker seg mye spillere, så blir det mye rom til oss andre, smiler Ceide og Holse til VG.

Sarpsborg-trener Mickael Stahre var lite fornøyd med overhøvlingen av eget lag.

– De får 3-1 og 4-1, og så slutter vi å spille. Det er helt uakseptabelt. Slapper man av ett eneste sekund mot gode lag, så taper man med store sifre. Vi kjente at vi hadde gode muligheter til å vinne etter første omgang, men så gir vi opp og kikker på klokka og venter på at kampen skal ta slutt, sier svensken til VG.

Drømmestart

Kun fire minutter var spilt da Gjermund Åsen sørget for en drømmestart på kampen. Først var de to omtalte vingene nær ved å kombinere perfekt, men det var Erlend Dahl Reitans innlegg som landet perfekt for Åsen på bakerste stang, etter å ha gått via Torgeir Børvens lugg.

Åsens volley på første touch var akkurat hard nok til at bortelaget ikke greide å klarere på streken.

VG Live Rosenborg-Sarpsborg 08 minutt for minutt

Velspilt

Om det var Rosenborg som senket seg eller om det var bortelaget som skrudde opp tempoet, vites ikke. Sakte, men sikkert, viste bortelagets 3–4–3-formasjon seg sterkere enn Rosenborgs klassiske 4–3–3.

På tredje forsøk fra rett innafor 16-meteren lyktes det endelig for Ismaila Coulibaly, som banket inn utligningen fra tolv meter. Da hadde bortelaget allerede fått én scoring annullert. Minutter etterpå kunne Ole Jørgen Halvorsen gjort snuoperasjonen komplett, men kanonkula fra høyre smalt i tverrligger og ut.

Da dommer Tore Hansen blåste av en særdeles velspilt og underholdende første omgang, var det bortelaget som hadde vært best.

Kant til kant

Andre omgang startet som første omgang avslutta, og endelig satt både touch og pasning for Rosenborgs driblefant på venstre.

Da også kanten på motsatt side hang med på notene, fikk Holse en relativt enkel jobb med å bredside inn pasningen fra rekkekompis Ceide. Samme mann var på pletten fem minutter senere. Denne gangen var det innbytter Edvard Tagseth, som kom inn for målscorer Åsen etter 24 minutter, som serverte.

Tagseth fant rom på venstre, kikket opp, og fant Holse som nok en gang timet løpet til perfeksjon. Ballen suste inn, via tverrligger og ned.

Toppscorer

Skjelbred, som friskmeldte seg selv før kampen, takket for seg etter 70 minutter, men uten at det så ut til å svekke hjemmelaget.

Ti minutter før slutt utførte Rosenborg en kontring det luktet svidd av. Ceide la inn fra venstre. Foran mål fikk toppscorer Kristoffer Zachariassen en enkel jobb med å punktere kampen mot gamle lagkamerater med sin femte scoring for sesongen. Før Dino Islamovic la glasuren på kaka med 5–1–scoringen helt på tampen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt18162065204550
2Molde18111646222434
3Odd1811163224834
4Rosenborg1895434191532
5Vålerenga189542924532
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Sarpsborg 08
 4. Norsk fotball

Flere artikler

 1. Rosenborgs nye angrepsduo: – Nærmest ustoppelig

 2. Rosenborg vant etter snuoperasjon i Hareides Lerkendal-comeback

 3. Pluss content

  Se hvem som kom på rundens lag!

 4. Folkebørsen: Fullt fortjent Molde-seier

 5. Rosenborg slapp med skrekken etter Zachariassen-dobbel

Fra andre aviser

 1. RBK-børsen: «Et stadig uromoment og sto bak nesten alt RBK lykkes med»

  Aftenposten
 2. Reddet tre poeng etter marerittstart

  Aftenposten
 3. Dansken har vært alene i Trondheim i fire måneder. Så kom foreldrene – på perfekt tidspunkt

  Aftenposten
 4. Drømmestart for Rosenborg-vikaren etter komisk seiersmål

  Aftenposten
 5. Her er laget i kampen RBK og Horneland må vinne

  Aftenposten
 6. Her er RBK-elleveren: Tyrkia-klare Trondsen starter

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no