Liverpool bekrefter Minamino-signering: – Trodde jeg aldri ville få spille for dette laget

Liverpool er enige med Red Bull Salzburg om en overgang for Takumi Minamino (24).

 • Øyvind Herrebrøden

Japaneren – som denne høsten har markert seg sterkt sammen med Erling Braut Haaland i Salzburg – ble onsdag enig om sine personlige betingelser og gjennomgikk den medisinske sjekken. Klubben bekrefter at han blir Liverpool-spiller fra 1. januar, og asiaten er henrykt over at Liverpool-trøye nummer 18 blir arbeidsantrekket fra nyåret.

– Det har vært en drøm. Jeg er så glad for at øyeblikket er blitt virkelig, sier Minamino, som i likhet med Haaland scoret på Anfield i 4–3-oppgjøret i oktober:

Han blir som en relativt billig investering å regne. Utkjøpsklausulen i Salzburg var rapportert til å være 7,25 millioner pund, rundt 85 millioner kroner ut fra dagens kurs.

– Å spille i Premier League var et av mine mål. Jeg synes dette er verdens beste liga. Jeg har tenkt at hvis karrieren min fikk fin fremgang, så ville jeg en dag bli god nok for å spille i Premier League, sier japaneren.

– Men jeg trodde aldri at jeg ville få spille for dette laget. Jeg er virkelig glad for dette, legger han til.

Den østerrikske ligaen har tatt vinterpause, og dermed ble hans 199. og siste kamp for Salzburg mot nettopp Liverpool i Champions Leagues gruppespill tidligere denne måneden. Den kampen vant Liverpool 2–0, som igjen sendte Red Bull-klubben ut av årets Champions League, noe som var tungt for Erling Braut Haaland:

Totalt har Minamino scoret 64 mål på sine fem år i Salzburg. To av dem kom i Champions League denne høsten, der han også står bokført med tre målgivende. I Klopps 4–3–3-versjon bør han kunne fungere både som ving eller på midtbanen.

– Han er annerledes, fordi han ikke kan sammenlignes med noen av de andre tre spissene de har i øyeblikket (Salah, Firmino, Mané). Nå legger du til en fjerde person, og du kan egentlig ikke si han erstatter en av dem. Men han gir mer kvalitet i angrepet, sier den tyske fotballeksperten og journalisten Raphael Honigstein på podcasten «Transfer Talk» .

Minamino blir nok en Liverpool-spiller med bakgrunn fra Red Bull Salzburg. Suksessen Sadio Mané og Naby Keita, onsdagens ene målscorer i klubb-VMs semifinale, har også spilt i Salzburg.

– Champions League-erfaringen hans er en stor bonus. Han kommer fra en klubb og organisasjon, der vi vet han er godt opplært, er vant til et elitenivå og har hatt alle de riktige opplevelsene, begrunner Liverpool-manager Jürgen Klopp.

FA-cupderbyet mot Everton 5. januar er blitt pekt ut som debutmuligheten for Minamino. Aller først skal Liverpool ut i finale i klubb-VM mot brasilianske Flamengo kommende lørdag.

Den kampen sendes på VG+.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Liverpool FC

Flere artikler

 1. Avis: Spillerne ba Klopp kjøpe Haaland-kompisen. Da fikk de dette svaret.

 2. Klopp reagerte på Haaland-spørsmål – så kom de rosende ordene

 3. Kampklar Klopp irettesatte tolk før Haaland-møte: – Det er ikke så vanskelig

 4. I overkant naivt. Men Haalands fremtid er sikret.

 5. Kilder til VG: Barcelona, Real Madrid og Manchester United har sett Haaland i aksjon

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder