LSK Kvinner tjener mest på VM-uttaket

FORNEBU (VG) Med hele åtte spillere i VM-troppen tjener LSK Kvinner gode penger på sommerens mesterskap.

Da landslagssjef Martin Sjögren i formiddag presenterte uttaket til sommerens fotball-VM i Frankrike, smilte man bredest på Romerike.

LSK Kvinner får vel 1,6 millioner kroner i kompensasjon fra FIFA og Obos for å avgi åtte spillere til mesterskapet.

– Det er penger som kommer godt med, og som vi skal forvalte godt, sier LSK-trener Hege Riise til VG.

Hun kaller summen «betydelig».

– Det gir oss muligheter. Så kan vi begynne med å skru opp lønnen til treneren, humrer Riise.

Savner én spiller

Hun var ikke like glad da hun så VM-uttaket til Martin Sjögren. Der manglet Anja Sønstevold.

– Anja har vært stabilt god over lang tid og presterer bra. Det er en anvendelig spiller som kan spille på flere plasser. Hun har jo ikke vært i noen landslagstropp på ett år, derfor er jeg jo ikke overrasket, sier Riise til VG.

Sønstevold, som var en av LSKs beste spillere i Champions League-kampene mot Barcelona i vår, er vraket fra VM-troppen. Sønstevold var i EM-troppen for to år siden, men har ikke vært involvert på A-landslaget på et år.

– Det har vært mitt mål å komme i denne troppen siden EM i Nederland. Derfor er jeg naturlig nok skuffet. Jeg føler at jeg har prestert, ikke bare i Toppserien men i Champions League i høst og vår, og har nivået til å være i en VM-tropp, sier Anja Sønstevold.

– Jeg synes hun har prestert godt i klubben og hun er en viktig spiller for LSK. Nå var hun ikke med på landslaget noe spesielt i fjor, så det var kanskje ikke en så stor overraskelse at hun ikke er med nå, sier Ingrid Syrstad Engen om at lagvenninnen ikke er med i VM-troppen.

Dette er de 23 utvalgte som skal prøve å nå kvinnelandslagets ambisiøse mål, medalje i VM:

Keepere: Ingrid Hjelmseth (Stabæk), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Oda Marie Bogstad (Arna-Bjørnar).
Forsvarsspillere: Maria Thorisdottir (Chelsea), Maren Mjelde (kaptein, Chelsea), Stine Hovland (Sandviken), Synne Skinnes Hansen (LSK Kvinner), Kristine Minde (Wolfsburg), Cecilie Redisch Kvamme (Sandviken), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner).

Midtbane/angrep: Frida Maanum (Linköping), Vilde Bøe Risa (Göteborg), Ingrid Syrstad Engen (LSK Kvinner), Therese Sessy Åsland (LSK Kvinner), Amalie Vevle Eikeland (Sandviken), Emilie Haavi (LSK Kvinner), Guro Reiten (LSK Kvinner), Karina Sævik (Kolbotn), Caroline Graham Hansen (Wolfsburg), Isabell Herlovsen (Kolbotn), Lisa-Marie Karlseng Utland (Rosengård), Emilie Nautnes (Arna-Bjørnar) og Elise Thorsnes (LSK Kvinner).

Martin Sjögren sier dette om uttaket:

– Det er alltid spillere som ligger i grenseland. Jeg synes forskjellen fra EM for to år siden og nå er at vi har en større spillebank å velge ut fra og vi har en større kjennskap til flere spillere. Det var noen posisjoner vi diskuterte veldig lenge før vi tok den siste avgjørelsen, sier landslagssjefen.

– Det føles stabilt å ta ut spillere som har vært med oss lenge og vi føler vi kjenner veldig godt. Dette er en gruppe som er veldig god sammen og som vet hva som forventes av dem.

Norges generalprøve før sommerens VM blir mot Sør-Afrika 2. juni. Seks dager senere venter Nigeria i VM-premieren.

– De ligner litt på Nigeria som vi skal møte i åpningskampen. Sør-Afrika holder et individuelt og fysisk bra nivå og ligner litt på Nigeria, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder