Tromsø-forbannelsen brutt for Brann: - Ekstremt viktige poeng

(Tromsø - Brann 1–2) For første gang siden 11. september 2010 kunne Brann juble for tre poeng på Alfheim, og seieren var etterlengtet etter en vanskelig sesongstart.

– Å komme opp hit å ta tre poeng var ekstremt viktig, konkluderte Brann-trener Lars Arne Nilsen til Eurosport.

Bergenserne dro til Tromsø med kun én seier på de første fem kampene. Med poengtap i nord ville Brann hatt hele 10 eller 11 poeng mindre enn på samme tidspunkt i fjor, og allerede en luke opp til medaljeplass.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

les også

Ranheim gikk bananas mot Viking. Eliteserielegende avgjorde

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Isteden har Lars Arne Nilsen og hans menn nå kontakt oppover på tabellen, etter å ha brutt forbannelsen i Nordens Paris. Brann var hakket vassere kampen gjennom, og tok ledelsen ved innbytter Kristoffer Løkberg like etter pause.

Men så fikk Tromsø-publikumet et etterlengtet gjensyn med Runar Espejord etter åtte måneder på sidelinjen. Spissen som har blitt omtalt som den viktigste enkeltspilleren for sitt lag i Eliteserien, scoret på sitt første touch på ballen, kun sekunder etter han kom på banen.

– Jeg er jo litt tung i ræva ennå, men keepere gir jo alltid retur, det er gratismål, smilte målscoreren på Eurosport-direkten, men han var mest skuffet over det som skjedde etterpå.

Veton Berisha gikk ned i Trosmø-feltet, litt lett, men som spissen selv sa til Eurosport, det er ikke forbudt å være smart. Dommer pekte på straffemerket, og Brann-kaptein Vito Wormgoor scoret sitt tredje mål for sesongen, og avgjorde kampen.

– Vi har spilt bra, men ikke fått resultater hittil. I dag har vi litt marginer med oss, oppsummerte Nilsen den sjansefattige kampen på Alfheim.

les også

Ny Godset-smell: Fansen raste på Flamur Kastrati

Igjen i Tromsø sitter et lag som sliter i bunnen og ikke har vunnet siden første serierunde mot Ranheim. Laget er nest sist i Eliteserien med fire poeng. Kun Rosenborg (som møter Molde klokken 20:00) er bak.

– Guttene ga alt. Jeg synes vi spilte bra, fortsetter vi å jobbe vil vi gjøre det godt, oppsummerte Tromsø-trener Simo Valakari.

PS: Både Fredrik Haugen og Kristoffer Barmen måtte forlate banen med skader. Haugen med det som så ut som en lyskestrekk. Barmen etter en smell i nakken,

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder