Haaland scoret – og corona-feiret

(Borussia Dortmund-Schalke 4–0) Erling Braut Haaland (19) trengte bare 28 minutter på å score da Bundesliga gjenåpnet for tomme tribuner. Så danset han i glede – med lagkameratene på behørig corona-avstand.

 • Ole Kristian Strøm

Etter å ha vunnet 4–0 feiret Borussia Dortmund-spillerne på vanlig måte foran «den gule veggen», Europas største ståtribune. Til tross for at det ikke var en eneste supporter der det vanligvis står 25.000 tilhengere.

– Hvorfor gjorde dere det, ble Haaland spurt i intervju vist på Viasport1?

– Hvorfor ikke?

– Ville dere sende en melding?

– Ja.

– Hva var den?

– Til våre fans.

– De betyr alt for Borussia Dortmund?

– Ja!

Seieren betyr at Borussia Dortmund nå ligger ett poeng bak ledende Bayern München, som spiller mot Union Berlin søndag.

MELDING TIL FANSEN: Erling Braut Haaland (midt i bildet) og de andre BVB-spillerne jublet på vanlig vis foran «den gule veggen», som lørdag var tom for folk. Foto: MARTIN MEISSNER / POOL

– Det var merkelige omgivelser. Normalt sett er det 80.000 tilskuere her. Men vi visste at fansen støttet oss hjemmefra. Vi var aldri redd for noe, vi visste at vi kom til å vinne. Vi hadde full kontroll, sa Haaland om seieren.

– Jeg er ikke i den samme formen etter mange uker uten kamp. Men jeg vet at alle spillerne har jobbet hardt. Jeg er ikke overrasket.

Etter et strålende angrep fra Borussia Dortmund styrte jærbuen ballen i mål 1–0 og noterte sitt tiende bundesligamål – på ni kamper. Siden bidro han også til mål nummer to, tre og fire.

– Han lurer seg inn bak ryggen på alt av midtstoppere og bare styrer ballen inn, fastslo Lars Tjærnås på Viasport1 etter 1–0-målet i Ruhr-derbyet mot Schalke 04 - som tapte 4–0.

Julian Brandt skal ha sin store del av æren for målet med en herlig flikk til Thorgan Hazard, som la inn til Haaland, som scoret med leggen. Det var et typisk måltyv-mål, utført med teknisk briljans.

Etter målet samlet spillerne seg ved cornerflagget for å danse og juble – men var nøye med at de ikke brøt corona-reglene for feiringen.

– Et fantastisk løp av Erling, mente Åge Hareide i Viasport1-studio.

– Teknisk ypperste klasse. Det kan bare sammenlignes med de beste tennisspillere når de skal plassere ballen, sa Jan Åge Fjørtoft på den samme sendingen.

VG fulgte kampen direkte

les også

Slik kan Haaland juble: Kort kontakt med albue eller fot

– Han har sin styrke når denne typen innlegg kommer, fastslo Hareide.

Haaland hadde også en del av æren for 2–0-målet. 19-åringen presset keeper Markus Schubert til et dårlig spark. Ballen endte til slutt hos Raphaël Guerreiro, som økte ledelsen.

Deretter var Haaland tredje sist på 3–0-målet i starten på 2. omgang. Han måtte ha legebehandling etter at han tuppet ballen igjennom til Brandt, som spilte videre til Hazard. Han hamret ballen i mål.

Haaland hadde den målgivende pasningen til Raphael Guerreiros 4–0. Portugiseren spilte vegg med jærbuen og plasserte ballen lekkert i mål.

Borussia-trener Lucien Favre valgte å holde 19-åringen på banen hele kampen, til tross for at det blir et tett program fremover.

Det norske spissfenomenet spilte sin første kamp på 66 dager, og anledningen var altså det legendariske møtet mellom de to arbeiderbyene Dortmund og Gelsenkirchen, kanskje Bundesligas heftigste lokalderby. Og selv uten «den gule veggen», Borussias kjente ståtribune, var vertene klart best.

Allerede etter fire minutter var Haaland alene igjennom, men våkent keeperspill av Schubert hindret mål.

les også

Hertha Berlin-spillerne feiret tett: – Kan ikke skje uten konsekvenser

Etter ti minutter la Haaland tilbake, og ballen traff armen til Schalkes Jonjoe Kenny. Nordmannen vinket på straffe, men etter litt kontakt med VAR-rommet, valgte dommeren ikke å peke på 11-metersmerket.

Midtveis i omgangen smelte Haaland ballen i nettveggen før han altså fikk nettkjenning fem minutter senere.

Bundesliga er den første av de fem store ligaene som starter opp etter corona-pausen. Borussia Dortmund spilte sist mot Borussia Mönchengladbach den 7. mars.

Det var på forhånd kjent at Borussia Dortmund måtte unnvære Axel Witsel og Emre Can, og på oppvarmingen måtte også Giovanni Reyna si takk for seg. Jadon Sancho startet på benken

les også

Fjørtoft før Bundesliga-start: – En hel fotballverden holder pusten

– Han gleder seg veldig. Han har trent veldig bra, og det er etterlengtet å starte igjen, sa pappa Alfie Haaland på Viasport1 før matchen.

Haaland hadde en vanvittig bundesligadebut da han kom inn etter 57 minutter og scoret hat trick mot Augsburg midt i januar. Erling Braut Haaland ble så den første spiller i Bundesliga-historien til å score fem mål på sine to første kamper – og det tok ham bare 56 minutter. Og den første med ni mål på sine seks første kamper.

Nordmannen står nå med 13 mål på 12 obligatoriske kamper for Borussia Dortmund.

Mer om

 1. Bundesliga
 2. Tysk fotball
 3. Erling Braut Haaland

Flere artikler

 1. Haaland-intervju går viralt: «13 mål, 12 kamper, 11 ord»

 2. Hylles av spisslegende: – Kommer til å lage mye «bråk»

 3. Spissduellen kan avgjøre gullkampen

 4. Erling Braut Haaland ble overtidshelt i skadecomebacket

 5. Haaland ble matchvinner – sikret andreplassen for Borussia Dortmund

Fra andre aviser

 1. Haaland scoret og ydmyket erkerivalen. Så leverte han og laget en spesiell hyllest til dem som satt hjemme.

  Aftenposten
 2. Haaland ble den store helten med dramatisk overtidsscoring

  Aftenposten
 3. Haaland bommet på enorm mulighet, men Dortmund sikret likevel viktig sliteseier i gullstriden

  Aftenposten
 4. Haaland ble den store helten med dramatisk overtidsscoring

  Fædrelandsvennen
 5. Haaland fikk motspiller utvist – Dortmund lekte seg videre i cupen

  Aftenposten
 6. Haaland bommet på enorm mulighet, men Dortmund sikret likevel viktig sliteseier i gullstriden

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no