Nå får Ødegaard leke med stjernene

Skjermes fra presse og offentlighet

Får ny bil av Real Madrid – har ikke lappen

MADRID (VG) Overgangen fra Strømsgodset til Real Madrid er enorm. Martin Ødegaard (16) er allerede for populær til å gå på butikken.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I går var det verdensstjernen Cristiano Ronaldo som hoppet opp på skuldrene til lagkamerat Fábio Coentrão. Selv manager Carlo Ancelotti måtte smile under økten på Real Madrids treningsfelt Valdebebas etter en prat med Gareth Bale.

Kommende torsdag er det Martin Ødegaards tur til å utfolde seg under den spanske vintersolen. Fra første dag på trening med sin nye klubb, er livet til 16-åringen forandret.

Skal lære spansk

Viktigst for å finne seg til rette i sine nye omgivelser er det at midtbanespilleren og pappa Hans Erik Ødegaard lærer seg språket. I garderoben og på treningsfeltet snakker flere av førstelagsspillerne godt engelsk, men når Martin Ødegaard skal spille med reservene på Castilla, er det langt mer spansk innad i laget. Derfor begynner far og sønn på spanskkurs allerede til uken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HOPPLA: Cristiano Ronaldo tok seg en ridetur på ryggen til lagkamerat Fábio Coentrão på gårsdagens Real Madrid-trening. Da hadde portugiseren akkurat ydmyket landsmannen ved å slå to tunneler på ham. Fra venstre i rosa er Karim Benzema, Gareth Bale og Sami Khedira. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Samtidig jobber Real Madrid-ledelsen med å finne et sted hvor Ødegaard-familien kan bosette seg. Om det blir luksusområdet «La Finca», hvor blant andre Ronaldo og Bale bor, er langt på vei deres valg.

– Han kan bo på Ciudad Real Madrid, der det er to innkvarteringsmuligheter, en for førstelagets spillere og en for akademispillerne, men om han heller vil bo i et hus med faren og familien, er jeg sikker på at klubben fikser det, sier Alberto Pinero, spansk fotballkorrespondent for Goal.com.

Pappa Hans Erik Ødegaard kommer til å bo med sønnen og skal etter hvert jobbe i Real Madrid. Til og fra trening vil han kunne kjøre 16-åringen i en flunkende ny Audi. Real Madrids avtale med den tyske bilgiganten, fikser nemlig alle nye spillere på førstelaget en ny bil hvert år.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FAR OG SØNN: Hans Erik Ødegaard (til høyre) fulgte presentasjonen av sønnen Martin Ødegaard fra første rad i Madrid onsdag. Nå er det på tide å lære seg et nytt språk. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Må dele med Real Madrid

I Madrid er det meste enormt. Det gjelder også spillernes egne sponsoravtaler. Nike betaler Cristiano Ronaldo over 160 millioner kroner i året for å få være hans sponsor, men på grunn av strenge markedsregler i Real Madrid må 29-åringen gi halvparten av dette til klubben. Det samme er Martin Ødegaard nødt til å gjøre med sine personlige sponsorpenger.

Både Nike og Adidas har etter det VG erfarer vært i kontakt med 16-åringen i håp om å signere ham. Ødegaard vil ikke få summer i nærheten av Ronaldo-nivå, men vil likevel kunne rake inn en pen slump med penger i tillegg til den høye lønnen i Madrid.

– Ødegaard er veldig ung, han ser bra ut, er blond. Når han scorer sitt første mål på Santiago Bernabéu, kommer sponsorer, som Nike og Adidas allerede virker å ha gjort, til å kaste seg over ham, sier reporter Edu Aguirre fra spanske 13TV.

Beskyttet livsstil

Det samme har spansk og norsk presse gjort for lenge siden. Flyttingen til Madrid vil ikke bare sikre Martin Ødegaard økonomisk, men vil også gjøre privatlivet til nordmannen, ja, langt mer privat.

– Jeg følte meg utrolig velkommen da jeg kom hit. Jeg følte meg hjemme, sa Ødegaard da han ble presentert i Spania torsdag.

Det kan være det siste unggutten sier til i hvert fall spansk presse på lang, lang tid.

– Spillerne møter som regel aldri pressen bortsett etter kamp. En ung spiller som Ødegaard kommer ikke til å gjøre det før tidligst neste sesong. Klubben foretrekker at spillerne snakker med Real Madrid-TV, som så sender det ut i verden. Kanskje norsk presse kan få noe tid med ham, men for spansk presse er det umulig, sier journalist Antón Meana i avisen Marca.

Også før Real Madrids kamper blir spillerne gjemt bort fra resten av verden. I spektakulære leiligheter inne på treningsfeltet Valdebebas overnatter stjernene før de kjøres til stadion.

– Spillere som dette kan ikke gjøre det samme som oss. Det kan heller ikke Martin Ødegaard. Hvorfor? Han er Martin Ødegaard, sier Meana.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder