TILBAKE I MANESJEN: Rune Hauge er fortsatt aktiv innen fotballen. Nå kan han komme til å stå for salget av fotballrettighetene fra 2017. Her er han fotografert utenfor Fulhams anlegg i 2009. Foto:Fredrik Solstad,VG

Rune Hauge på vei tilbake i forhandlingene om TV-fotballen

SBS-sjef Strømme: - For sterke TV2-bånd

Rune Hauge: - Vi skal holde oss objektive

Rune Hauge kan igjen komme til å selge TV-rettighetene for Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball – for første gang siden den mye omtalte milliard-avtalen i 2005.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det får SBS-sjef Harald Strømme til å steile. Han mener at Hauge har for nære bånd til TV2.

Toppsjefen i selskapet som blant har TV-kanalene TVNorge og Max, synes det lukter av et mulig Hauge-comeback i salget av medierettighetene.

– Rune Hauge har hatt et nært samarbeid med TV2 i mange år, og jeg blir overrasket hvis en mann med så tette bånd til ett TV-hus skulle selge Tippeligaen. Som sagt; Vi vil ikke til å delta i en anbudsprosess dersom vi er dømt til å tape. Hvis en av TV2s viktigste samarbeidspartnere på sport nå skal styre salgsprosessen av Tippeligaen, er det vanskelig å se for seg at det skulle styrke våre sjanser, for å si det forsiktig, sier Harald Strømme til VG.

Profesjonell

Rune Hauge kommenterer Strømmes påstander slik til VG:

– Når vi har rådgiveroppgave for en rettighetshaver, så må vi holde oss objektive til potensielle kjøpere av rettighetene.

– Så du opptrer rent profesjonelt?

– Ja, ellers hadde jeg ikke overlevd i denne bransjen, sier Rune Hauge.

Det skapte stor oppstandelse da Hauge i 2005 gjorde en milliardavtale mellom norsk fotball og TV2 – og selv satt igjen med en provisjon på utrolige 100 millioner kroner.

– Kan du skjønne at enkelte reagerer nå?

– Jeg forstår godt at de som leser bare overskriftene, reagerer. Men norsk fotball hadde ikke så dårlig utvikling i den perioden som den TV-avtalen gjaldt, vel, sier Hauge med et smil.

Etter det VG forstår var det fotballen som den gang stod på en provisjonsordning som ga Hauge så mange penger. Hadde de fulgt hans forslag til provisjon, hadde Hauge trolig sittet igjen med «bare» 50 millioner.

Daglig leder Knut Kristvang i Fotball Media, som selger TV-rettighetene på vegne av Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball, bekrefter overfor VG at det har vært samtaler med Rune Hauges selskap Profile Media om Tippeliga-rettighetene fra 2017 og fremover.

Ikke avtale

– Vi har hatt samtaler, men det er ikke gjort noen avtale. Dette er en del av de forberedelser og vurderinger vi nå gjør, så får vi se hva det ender med. Om det blir et samarbeid eller ikke, sier Kristvang.

BETENKT: SBS-sjef Harald Strømme. Foto:NTB Scanpix,

Rune Hauge har hatt tette bånd til TV 2. Den mangeårige fotballagenten har tidligere solgt både norsk og engelsk fotball til TV 2.

– Det har allerede har vært samtaler mellom den nye TV 2-ledelsen og Rune Hauge. Hva de diskuterer vet jeg selvsagt ikke, men jeg ville bli overrasket hvis det ikke dreide seg om sport. Men han kan jo få en lett jobb dersom han skulle få oppdraget, hvis det bare blir én budgiver i markedet. Til gjengjeld blir nok ikke salgsbonusen like feit denne gangen, melder SBS-sjef Strømme syrlig.

Han er også svært kritisk til at TV 2 kan få en monopollignende posisjon hvis planene om å kjøpe CMore blir realisert, noe VG kunne fortelle om i går.

Kristvang føler ikke at Hauges historikk gjør ham uegnet til å selge de kostbare rettighetene for neste periode.

– Det skal ikke være problematisk, slik jeg vurderer det. Vi er opptatt av å forberede og strukturere innholdet i de rettighetene vi skal selge, og vil vurdere fortløpende på hvilken måte vi skal gjennomføre dette.

– Når vil det bli avklart om dere kommer til å bruke Rune Hauge til å selge norsk fotball?

– Det er et av elementene som blir vurdert i den prosessen vi nå er i.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder